Borderline Festival 2018 | 4η Ημέρα / ΣΤΕΓΗ
menu

Borderline Festival 2018 | 4η Ημέρα

Σάββατο 21 Απριλίου

Borderline Festival 2018


21 ΑΠΡ 2018
Εκτός Στέγης
4η ημέρα και το Borderline βγαίνει εκτός Στέγης με κλασικό μινιμαλισμό, metal, ηχητική γεωγραφία του χώρου, παραισθησιογόνα drones, απόκοσμους βόμβους, αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδυασμούς ρυθμών και αναζήτηση των ορίων της αντίληψης.
Δράσεις με ελεύθερη είσοδο & με εισιτήριο

Για τη συναυλία στο Ρομάντσο, η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει:
Φίλοι - 21 Μαρτίου | Γενικό κοινό - 28 Μαρτίου, στις 12:00

Αγορά εισιτηρίων μπορείτε να κάνετε και στο Ρομάντσο την ημέρα της συναυλίας από τις 21:00, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
4η Ημέρα | ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σάββατο 21 Απριλίου

18:00
Pierre Berthet | Galileo (2000) του Tom Johnson | Περφόρμανς

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο | Αμπελώνας | Δωρεάν | παράλληλα με την έκθεση Γεωμετρίες
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας) | Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου μία ώρα πριν το event με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας.

20:00
Yoni Silver
Scanner και Μαρία Παπαδομανωλάκη

Ε.Δ.Ω. | Δωρεάν 
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας) | Θα δοθεί περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου μία ώρα πριν το event με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως της διαθεσιμότητας.

22:00
Constantine και Δάφνη Αντωνιάδου

HELM
Lawrence English
Pan Daijing
Babyfather

Ρομάντσο | 10 € (κανονικό) - 8 € (μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα) - 7 € (Κάτοικος Γειτονιάς, Παρέα 10+ άτομα) - 6 € (Ανεργίας, ΑμεA, Συνοδός ΑμεA)
Αγορά εισιτηρίων μπορείτε να κάνετε και στο Ρομάντσο την ημέρα της συναυλίας από τις 21:00, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
*Ο χώρος δεν είναι προσβάσιμος σε αμαξίδια και δεν ενδείκνυται για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

12:00
Scanner (Robin Rimbaud) | Ομιλία

Ε.Δ.Ω. | Δωρεάν
Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο infotickets@sgt.gr (συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό του τηλεφώνου σας).

Pierre Berthet | Η καλή θέληση του Αιόλου | Ηχητική εγκατάσταση
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο | Αμπελώνας | Δωρεάν | παράλληλα με την έκθεση Γεωμετρίες
Παρασκευή 20 Απριλίου: 17:00-21:00
Σάββατο 21 - Κυριακή 22 Απριλίου: 12:00-21:00

συντελεστές

Επιμέλεια: Μιχάλης Μοσχούτης

Τη συμμετοχή του Pierre Berthet στο φεστιβάλ υποστηρίζει:

διαβάστε περισσότερα

Ο Yoni Silver είναι Ισραηλινός μπασοκλαρινετίστας και πολυοργανίστας, εγκατεστημένος στο Λονδίνο. Έχει εμφανιστεί ζωντανά και ηχογραφήσει σε ένα ευρύ φάσμα πειραματικών μουσικών πεδίων, είτε ως σολίστ είτε σε συνεργασία με μουσικούς όπως ο Steve Noble, η Birgit Ulher, το Hyperion Ensemble, οι Blood Stereo και πολλοί άλλοι. Το μοναδικό του στυλ στο μπάσο κλαρινέτο είναι ένα αμάλγαμα τεχνικών και εκφραστικών μέσων που συνδέονται με τη free jazz και τον αυτοσχεδιασμό, καθώς και μια προσέγγιση ηχητικής εξέλιξης που πηγάζει από το noise και την υπερφασματική μουσική. Έχει ηχογραφήσει για διάφορες εταιρείες: Creative Sources, Confront Recordings, Wasted Capital, Chocolate Monk και Edition Modern.
https://yonisilver.wordpress.com

Ο Βρετανός συνθέτης και καλλιτέχνης Robin Rimbaud (γνωστός και ως Scanner) και η Ελληνίδα καλλιτέχνης του ήχου Μαρία Παπαδομανωλάκη θα δουλέψουν ανταποκρινόμενοι στον χώρο και τους ήχους γύρω από το Ε.Δ.Ω. στην Αθήνα. Σε συνέχεια της πρώτης ενσάρκωσης αυτής της συνεργασίας τους, που έγινε γύρω από την περιοχή Bethnal Green του Λονδίνου (2014), ο Ρίμπο και η Παπαδομανωλάκη θα παρουσιάσουν μια ζωντανή και αυτοσχεδιαστική ηχητική γεωγραφία του χώρου, ενσωματώνοντας ηχογραφήσεις πεδίου σε πραγματικό χρόνο, φωνή και ηλεκτρονικά.
http://scannerdot.com
http://www.voicesoundtext.com

Το έργου του Constantine (Κωνσταντίνου Σκουρλή) εκτείνεται πέρα από τα όρια της συμβατικής μουσικής και θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια μάζα παραφορτωμένου και διαπεραστικού ήχου που παράγεται από κιθάρες, ενισχυτές, ορχηστρικά όργανα, προετοιμασμένο πιάνο, παλιά ραδιόφωνα με λυχνίες και ηχογραφήσεις πεδίου. Η μουσική του είναι επηρεασμένη από το metal, τον κλασικό μινιμαλισμό και το drone. Το ντεμπούτο άλμπουμ του, Hades, που κυκλοφόρησε στην Bedouin Records, έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές και ανακηρύχθηκε ανάμεσα στα κορυφαία του 2017, από έγκυρες πλατφόρμες όπως οι Headphone Commute, A Closer Listen, Tartine de contrebasse, Mutual Grimness κ.ά. Για το Borderline Festival, ο Constantine θα συνεργαστεί με την ανερχόμενη χορογράφο Δάφνη Αντωνιάδου σε μια ζωντανή ηχητική/χορευτική περφόρμανς βασισμένη στη μουσική από το Hades και στη μοναδική χορογραφική γλώσσα που προέκυψε από την προηγούμενη συνεργασία των δύο καλλιτεχνών, με τίτλο MATTER.
http://constantineskourlis.tumblr.com
https://soundcloud.com/insidenothingness

Πίσω από το όνομα Helm βρίσκεται ο Luke Younger, Λονδρέζος καλλιτέχνης του ήχου και πειραματικός μουσικός που δουλεύει με ένα ευρύ φάσμα προστιθέμενων οργάνων και αφηρημένων ηχητικών πηγών. Οι συνθέσεις του χτίζουν πυκνά ηχοτοπία που ενσωματώνουν στοιχεία musique concrète και industrial μουσικής, παράλληλα με παραισθησιογόνα drones και διάφορα ακουσματικά φαινόμενα.
https://hhelmm.bandcamp.com

Ο Lawrence English είναι συνθέτης, καλλιτέχνης νέων μέσων και επιμελητής τέχνης, με βάση του την Αυστραλία. Δουλεύοντας σε ένα εκλεκτικό φάσμα αισθητικών αναζητήσεων, ο Ίνγκλις θέτει με το έργο του ερωτήματα σχετικά με το πεδίο, την αντίληψη και τη μνήμη. Διερευνά τις πολιτικές της αντίληψης, μέσα από ζωντανές περφόρμανς και εγκαταστάσεις, για να δημιουργήσει έργα που μελετούν τις λεπτές μεταμορφώσεις του χώρου και ζητούν από το κοινό να συνειδητοποιήσει αυτό που υπάρχει στο άκρο της αντίληψης.
http://www.lawrenceenglish.com

Η μουσική της Pan Daijing, κουρνιασμένη στην αιχμή της συνάντησης των μουσικών και καλλιτεχνικών σκηνών του Βερολίνου, είναι βουτηγμένη στον σκοτεινό θόρυβο και σε κινηματογραφικές ατμόσφαιρες, παρασυρόμενη σε απόκοσμους βόμβους και πειραγμένα beat. Οι κυκλοφορίες των EP της στις εταιρείες Noisekölln και Bedouin Records λειτούργησαν ως εφαλτήριο για το ντεμπούτο LP της γεννημένης στην Κίνα καλλιτέχνιδας, με τίτλο Lack, που κυκλοφόρησε από την PAN τον Ιούλιο του 2017.
Οι καθαρτικές, συχνά σωματικές περφόρμανς της έχουν αφήσει πρόσφατα το στίγμα τους στις σκηνές των φεστιβάλ CTM, Sonar και Atonal, ενώ παράλληλα η ίδια δημιουργεί ηχητικές εγκαταστάσεις για εκθέσεις και καλλιτεχνικές περφόρμανς και χορευτικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική επένδυση.
http://www.pandaijing.com

Οι Babyfather είναι ένα λονδρέζικο συγκρότημα αποτελούμενο από τους Dean Blunt, DJ Escrow, Gassman, Triumph ALLAH και Lady T. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, με τίτλο BBF Hosted by DJ Escrow, κυκλοφόρησε το 2016 στη Hyperdub και περιλαμβάνει επίσης συμμετοχές από τον Arca και τη Mica Levi.

Ο Pierre Berthet θα παρουσιάσει μια εγκατάσταση από αιολικές άρπες (20-22 Απριλίου) και δύο ηχητικές περφόρμανς, στο πλαίσιο της συνεργασίας του φεστιβάλ Borderline με την έκθεση Γεωμετρίες.
Στην  ηχητική εγκατάσταση Η καλή θέληση του Αιόλου χρησιμοποιεί αιωρούμενα μεταλλικά δοχεία, συνδεδεμένα μεταξύ τους με σύρμα, τα οποία ενεργοποιούνται ηχητικά από μικρά μοτέρ και πιθανούς ανέμους.
Στην πρώτη περφόρμανς, Galileo (Σάββατο 21 Απριλίου), θα ερμηνεύσει ένα έργο του Αμερικάνου μινιμαλιστή συνθέτη Tom Johnson, σε ένα ιδιότυπο μουσικό όργανο/εκκρεμές. Το Galileo είναι μια σύνθεση/μουσικό όργανο που αιωρείται πάνω σε πέντε εκκρεμή. Το πιο αργό από αυτά κρέμεται από μια κλωστή μήκους περίπου 260 εκατοστών, αναρτημένη σε ύψος περίπου τεσσάρων μέτρων. Τα άλλα τέσσερα εκκρεμή πρέπει να είναι προσεκτικά μετρημένα, ακολουθώντας τον τύπο που ανακάλυψε πριν από σχεδόν 500 χρόνια ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei), προκειμένου να ολοκληρώσουν τους κύκλους τους στο 1/2, τα 2/3, τα 3/4 και τα 4/5, τον χρόνο που χρειάζεται το μακρύτερο. Μια ακολουθία σύντομων συνθέσεων μας επιτρέπει να ακούσουμε όλους τους διαφορετικούς συνδυασμούς ρυθμών. Το κομμάτι έχει εξελιχθεί αργά από τρία εκκρεμή σε πέντε, από 10 λεπτά έως πάνω από 40, σε μια ποικιλία συνθηκών.
Στην δεύτερη περφόρμανς Συναυλία για διάφορα αντικείμενα (Κυριακή 22 Απριλίου), θα αυτοσχεδιάσει με τα πιο απίθανα ηχητικά αντικείμενα και κατασκευές. Από τη δεκαετία του ’90 σχεδιάζει και κατασκευάζει ηχητικά αντικείμενα και εγκαταστάσεις χρησιμοποιώντας μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα, νερό, μαγνητικά πεδία, ηλεκτρικές σκούπες, αποξηραμένα φυτά, καθώς και διάφορα υλικά που βρίσκει στη φύση. Ο Μπερτέ έχει σπουδάσει κρουστά με τον André Van Belle και τον Georges-Elie Octors, αυτοσχεδιασμό με τον Garrett List, σύνθεση με τον Frederic Rzewski και θεωρητικά με τον Henri Pousseur. 
http://pierre.berthet.be

χορηγίες / συνεργασίες

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη