Από την 57η Μπιενάλε της Βενετίας στην Ελλάδα. Η βιντεοεγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα «Εργαστήριο Διλημμάτων», με Μέγα Χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ. / ΣΤΕΓΗ
menu

Από την 57η Μπιενάλε της Βενετίας στην Ελλάδα. Η βιντεοεγκατάσταση του Γιώργου Δρίβα «Εργαστήριο Διλημμάτων», με Μέγα Χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ.

Ανοιχτά εγκαίνια | Πέμπτη 29 Μαρτίου, 19:30

29 Μαρ 2018
Εγκαίνια για το έργο που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς. Η ελληνική συμμετοχή, με Μέγα Χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, και με πάνω από 450.000 επισκέπτες στο Ελληνικό Περίπτερο στην 57η Μπιενάλε της Βενετίας, παρουσιάζεται στο ΕΜΣΤ από τις 29 Μαρτίου.
Η βιντεοεγκατάσταση με τίτλο Εργαστήριο Διλημμάτων, του Γιώργου Δρίβα σε επιμέλεια του Ορέστη Ανδρεαδάκη, η ελληνική συμμετοχή στην 57η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia  (13 Μαΐου – 26 Νοεμβρίου, 2017) παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μέγας Χορηγός στη Βενετία και στην Ελλάδα είναι το Ίδρυμα Ωνάση.

Το Εργαστήριο Διλημμάτων συγκέντρωσε στο Ελληνικό Περίπτερο περισσότερους από 450.000 επισκέπτες και έλαβε πολύ θετικά σχόλια και κριτικές από τον διεθνή τύπο. Πρόκειται για μια επιβλητική βιντεοεγκατάσταση που πραγματεύεται  σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα και προσφέρει μια περιπατητική οπτικοακουστική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα υποβάλει τον επισκέπτη σε σκέψεις και διλήμματα ηθικού περιεχομένου. Το Εργαστήριο Διλημμάτων παραπέμπει στην τραγωδία του Αισχύλου Ικέτιδες, με την οποία τίθεται για πρώτη φορά το δίλημμα μεταξύ της σωτηρίας του Ξένου και της διατήρησης της ασφάλειας του Εγχώριου. Πραγματεύεται την αγωνία, την απορία και τη σύγχυση ατόμων ή και κοινωνικών ομάδων, τα οποία καλούνται να διαχειριστούν παρόμοια διλήμματα.

Τα εγκαίνια είναι ανοιχτά και θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στις 19:30.
Το έργο θα παρουσιάζεται έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.