Τα ξωτικά του Πάρκου / ΣΤΕΓΗ
menu

FFF5 | Τα ξωτικά του Πάρκου

Κούκλες από φυσικά υλικά & από ανακυκλώσιμα σκουπίδια

FFF5 | Chto Delat & Anton Kats


25 ΑΠΡ – 16 ΜΑΪ 2018
​Για Μαθητές Δ' & Ε' Δημοτικού
Ποια ξωτικά και φιγούρες περιδιαβαίνουν το Πεδίον του Άρεως; Ποιοι κάνουν ρόδες και χορεύουν πάνω στα παγκάκια του; Έχοντας ως πηγή έμπνευσης το Πεδίο του Άρεως, μαθητές δημοτικού μεταμορφώνονται σε «Ξωτικά του Πάρκου» μέσα από τις κούκλες από φυσικά υλικά και ανακυκλώσιμα σκουπίδια που θα φτιάξουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Στα πλαίσια του 5ου Onassis Fast Forward Festival – Athens, η Στέγη βγαίνει και πάλι στους δρόμους της πόλης! Αυτή τη φορά, θα έχει για παρέα μαθητές Δημοτικού, οι οποίοι, αφού συμμετάσχουν στο εργαστήρι «Τα Ξωτικά του Πάρκου», θα μας αποκαλύψουν τα δικά τους ξωτικά, φτιάχνοντας κούκλες από ανακυκλώσιμα υλικά με πηγή έμπνευσης το Πεδίον του Άρεως, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν ένα δικό τους, ομαδικό δρώμενο. 

Το Onassis Fast Forward Festival – Athens, πραγματεύεται κάθε φορά την έννοια του δημόσιου χώρου, καλώντας όλους μας να δούμε την πόλη από νέες και δημιουργικές οπτικές γωνίες! Στο εργαστήριο «Τα Ξωτικά του Πάρκου» που θα πραγματοποιηθεί σε 3 δίωρες συναντήσεις, τα παιδιά θα κληθούν να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία για το πάρκο. Θα φτιάξουν τις δικές τους κούκλες από φυσικά υλικά και ανακυκλώσιμα σκουπίδια, αντλώντας έμπνευση από εικόνες, ζώα και ανθρώπους που συναντούν στο πάρκο.

Το εργαστήριο θα σταθεί αφορμή να συζητηθεί το ζήτημα των σκουπιδιών ως παράμετρος του ανθρώπινου πολιτισμού. Οι σκέψεις και οι ιδέες των παιδιών θα συνδιαμορφώσουν το ομαδικό τους δρώμενο «Τα Ξωτικά του Πάρκου», μέσα από το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στο κοινό! Επίσης, θα γνωρίσουν από κοντά τους καλλιτέχνες-συναδέλφους τους, Chto Delat και Anton Kats, θα δουν το δικό τους πρότζεκτ και θα συζητήσουν μαζί τους για το κοινό τους θέμα: το πάρκο.

συντελεστές

Στάθης Μαρκόπουλος: Kουκλοπαίκτης - Kουκλοποιός

διαβάστε περισσότερα

Το 5ο Onassis Fast Forward Festival – Athens εστιάζει φέτος στη συνάντηση της τέχνης με την ιστορία και την αρχαιολογία και στις εναλλακτικές ερμηνείες των μνημείων της Αθήνας μέσα από έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους είναι η ομάδα Chto Delat από τη Ρωσία και ο Anton Kats από την Ουκρανία, που θα αφηγηθούν σύγχρονους μύθους, γεννημένους από την πραγματικότητα και το ιστορικό παρελθόν του Πεδίου του Άρεως, πυροδοτώντας μια σειρά δράσεων εντός του πάρκου, υπό τον τίτλο «Μύθοι του Πάρκου».


Απευθύνεται σε:
Μαθητές Δ' & Ε' Δημοτικού

Ημερομηνίες:
25 Απριλίου – 16 Μαΐου 2018
 
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
Tηλ: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη