Οι πρώτοι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες της πλατφόρμας EMAP/EMARE στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση / ΣΤΕΓΗ
menu

Οι πρώτοι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες της πλατφόρμας EMAP/EMARE στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

The European Media Art Platform - EMAP


Οι καλλιτέχνες Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen θα εργαστούν από 1 Μαΐου έως 1 Ιουλίου 2018 πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ με τίτλο “Faster than Light”.
Το Faster Than Light (Ταχύτερα από το φως) είναι ένα διαμεσικό πρότζεκτ που εστιάζει στις διασταυρώσεις της τεχνολογίας, της ταυτότητας, της συνείδησης, του τραύματος και της επιβίωσης. Μέσω κινηματογράφησης, έρευνας στη κίνηση και οραματικής μυθοπλασίας, οι Κουμανομίντο και Όουεν θα αναπτύξουν έργο για πολυμεσικές αναμεταδόσεις σε όλη την έκταση της πόλης των Αθηνών.
 
Καλλιτέχνες με πολυπολιτισμικά υπόβαθρα και queer ταυτότητες, οι Κουμανομίντο και Όουεν θα καλλιεργήσουν περιβάλλοντα για την ανάδειξη παραμελημένων τοπικών αφηγήσεων, συνυφαίνοντας εικόνες και αισθήσεις γύρω από τις αστικές οικολογίες, τις queer πολιτικές και τον καταστροφολογικό μυστικισμό σε ένα μετα-ψηφιακό δίκτυο για αυθόρμητη και ανατρεπτική επικοινωνία.
 
«βλέπουμε πέρα από τα μάτια μας. κλαίμε από τους πόρους των ποδιών μας. συναντιόμαστε και ποτέ δεν αγγιζόμαστε.»
 

Kentaro Kumanomido και Thomas Anthony Owen
Οι Κεντάρο Κουμανομίντο και Τόμας Άντονι Όουεν είναι μια συνεργασία τέχνης-ως-έρευνας που χρησιμοποιεί ένα εύρος διαμεσικών τακτικών για να ερευνήσει τις αλληλένδετες πολιτικές της οικολογίας, της τεχνολογίας, της περφόρμανς και της σωματικότητας. Διατηρούν μια φεμινιστικής ατζέντας ομπρέλα διαθεματικών καλλιτεχνικών πρακτικών που βασίζονται στις αναδυόμενες στρατηγικές, στην κινηματογράφηση, στις σπουδές κίνησης, στην εικαστική εγκατάσταση, στη συγγραφή επιστημονικής φαντασίας και στον σχεδιασμό ήχου.


Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τέχνη των Νέων Μέσων συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΑ

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες του έτους 2018 για το πρόγραμμα Ανταλλαγής Φιλοξενούμενων Ευρωπαίων Καλλιτεχνών Νέων Μέσων (EMARE)

χορηγίες / συνεργασίες

Μέρος του προγράμματος

Με τη συγχρηματοδότηση

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη