2 Ανοιχτές προσκλήσεις για φιλοξενία καλλιτεχνών στη Σύρο και την Κουμαριά / ΣΤΕΓΗ
menu

2 Ανοιχτές προσκλήσεις για φιλοξενία καλλιτεχνών στη Σύρο και την Κουμαριά

Koumaria Residency 2018 και Φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες για site-specific ηχητικά πρότζεκτ στη Σύρο

15 Μαϊ 2018
Είστε καλλιτέχνες; Μπορεί αυτό το νέο να σας ενδιαφέρει. 2 ανοιχτά καλέσματα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interfaces, με τη συμμετοχή της Στέγης.
Διαβάστε παρακάτω και για τα 2 ανοιχτά καλέσματα στα οποία συμμετέχει και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.


1. Ανοιχτό κάλεσμα: Koumaria Residency 2018
 
Είσαι μουσικός, συνθέτης, video artist, designer ή χορευτής; Είσαι κάποιος που σχεδιάζει, κατασκευάζει και/ή χρησιμοποιεί νέες διεπαφές ή προϋπάρχουσες διεπαφές με καινοτόμους τρόπους, περφόρμερ που τον ενθουσιάζει η προοπτική να δουλέψει με νέες διεπαφές, ή ακόμα κάποιος που επιθυμεί να ασχοληθεί με αυτά; Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι καταφατική και σε ενδιαφέρει ένα δεκαήμερο πειραματικό καλλιτεχνικό residency στη Σελλασία, στείλε τώρα την αίτησή σου.
 
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά το Koumaria Residency των Medea Electronique, στο πλαίσιο του προγράμματος Interfaces, και δέχεται αιτήσεις από καλλιτέχνες που τους ενθουσιάζει η ιδέα της συνεργατικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία βασίζεται σε αυτοσχεδιαστικό πνεύμα και αντίστοιχη πρακτική. Καλλιτέχνες νέων μέσων από όλο τον κόσμο, εμπνευσμένοι από το ελληνικό φυσικό τοπίο, συνευρίσκονται για να δημιουργήσουν έναν πολυπολιτισμικό και διαμεσικό «διάλογο», που κορυφώνεται σε μια συλλογική παρουσίαση τόσο επιτόπου όσο και στην Αθήνα, στο τέλος του residency. Το residency θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 22 και 31 Οκτωβρίου 2018.
 
Koumaria Residency
Από το 2009, η καλλιτεχνική συλλογικότητα των Medea Electronique οργανώνει το ετήσιο δεκαήμερο πειραματικό καλλιτεχνικό residency Koumaria, κοντά στη Σπάρτη (στο χωριό Σελλασία), εστιάζοντας στον αυτοσχεδιασμό και στις πρακτικές νέων μέσων. Οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες των περασμένων διοργανώσεων έχουν δημιουργήσει δεσμούς φιλίας και νέες καλλιτεχνικές συνεργασίες.
 
Η θεματική της φετινής διοργάνωσης: Διεπαφές (Interfaces)
Φέτος, το Koumaria residency γιορτάζει τα δέκα του χρόνια. Με την ευκαιρία της σύμπραξης με το δίκτυο Interfaces, η θεματική του φετινού residency είναι οι ΔΙΕΠΑΦΕΣ:
Τι είναι μια διεπαφή;
Πότε ένα όργανο είναι μια διεπαφή και μια διεπαφή ένα όργανο;
Πώς καθορίζει η δομή μιας διεπαφής τη δομή της τέχνης, στην παραγωγή της οποίας χρησιμοποιείται;
Πότε ένας ερμηνευτής είναι μια διεπαφή;
Μπορεί μια ολόκληρη παράσταση να είναι μια διεπαφή;
 
Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις διεπαφές που χρησιμοποιήθηκαν ως μέρος του περιεχομένου στην εφαρμογή ηχητικού περιπάτου Rhizomes III, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το ZKM και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, αφιερωμένη στο τοπίο του περιβάλλοντος χώρου του residency.
Ημερομηνίες: 22/10-31/10 (10 ημέρες)
Τοποθεσία: Σελλασία Λακωνίας

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το residency, κάντε κλικ εδώ.
Για τη διαδικασία αίτησης κάντε κλικ εδώ και εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις: 1 Ιουνίου 2018
Σε συνεργασία με τη Medea Electronique, στο πλαίσιο του πρότζεκτ INTERFACES, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


2. Ανοιχτό κάλεσμα: φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες για site-specific ηχητικά πρότζεκτ στη Σύρο
 
Είσαι μουσικός, καλλιτέχνης του ήχου ή αυτοσχεδιαστής που ενδιαφέρεται για πειραματισμό και site-specific σύνθεση, αυτοσχεδιασμό ή περφόρμανς, σε ένα ομαδικό δεκαήμερο residency στο νησί της Σύρου; Αν η απάντηση στα παραπάνω είναι καταφατική, στείλε τώρα την αίτησή σου.
 
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύρου και τις Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου (Syros Sound Meetings), εταίρους του δικτύου INTERFACES, προσκαλούν μουσικούς, καλλιτέχνες του ήχου και αυτοσχεδιαστές που ενδιαφέρονται για πειραματισμό και site-specific σύνθεση, αυτοσχεδιασμό ή περφόρμανς σε ένα ομαδικό δεκαήμερο residency στο νησί της Σύρου, την περίοδο 2-12 Ιουλίου 2018.

Μένοντας στον μετασκευασμένο ξενώνα ενός μοναστηριού Ιησουιτών του 17ου αιώνα στη λοφοπλαγιά της ιστορικής Άνω Σύρου, οι φιλοξενούμενοι συμμετέχοντες θα εργαστούν ατομικά ή/και από κοινού για μια περίοδο δέκα ημερών, στην κατεύθυνση ανάπτυξης πρωτότυπου ήχου και διαμεσικών πρότζεκτ χωροθετημένων ή εμπνευσμένων από την Άνω Σύρο και τους γύρω χώρους του νησιού. Στο τέλος του δεκαημέρου, όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρουσιάσουν ένα ή περισσότερα από τα ατομικά και/ή συνεργατικά τους πρότζεκτ σε μια ανεπίσημη δημόσια επίδειξη, που διοργανώνεται από τις Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου.

Το πρόγραμμα του residency, που βρίσκεται ήδη στον έβδομο συνεχή χρόνο του, έχει φιλοξενήσει συμμετέχοντες από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Ιαπωνία και απέφερε την ανάπτυξη πρωτότυπων έργων και περφόρμανς εμπνευσμένων από τον συγκεκριμένο χώρο, από ένα ευρύ φάσμα διεθνών καλλιτεχνών, ανάμεσα στους οποίους είναι ο Graham Lambkin, η Áine O’Dwyer, ο Michael Pisaro, η Deborah Stratman, η Viv Corringham, ο Mike Cooper, ο Andrew Raffo Dewar και ο Sabu Toyozumi.
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το residency, πατήστε εδώ.

Καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις: 15 Μαΐου 2018
Σε συνεργασία με τις Ηχητικές Συναντήσεις Σύρου, στο πλαίσιο του πρότζεκτ INTERFACES, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

χορηγίες / συνεργασίες

Με τη χρηματοδότηση από

Μέρος του προγράμματος

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη