Athens Animation Agora (3A) / ΣΤΕΓΗ
menu

Athens Animation Agora (3A)

Στο πλαίσιο του Animasyros 11 στη Στέγη powered by Onassis Culture

Athens Animation Agora
22 - 23 ΣΕΠ 2018 | 12:00-21:00
24 ΣΕΠ 2018 | 12:00-18:00

Προβολές
22-23 ΣΕΠ 2018 | 18:00
24 ΣΕΠ 2018 | 16:30
 
Animasyros 11 Pre-festival event
24 ΣΕΠ 2018 | 19:00-21:00
 
Μικρή Σκηνή
Τα εργαστήρια και οι συζητήσεις της Athens Animation Agora πραγματοποιούνται στα αγγλικά.
Το διεθνές φεστιβάλ Animasyros με το Ίδρυμα Ωνάση δίνουν την ευκαιρία σε επαγγελματίες του κλάδου της εμψύχωσης να διευρύνουν τις γνώσεις, τους ορίζοντες και τις επαφές τους. Ένα τριήμερο δικτύωσης και καινοτομίας για όσους δραστηριοποιούνται στο animation, αλλά και ειδικές προβολές ανοιχτές στο κοινό.
Athens Animation Agora | Η συμμετοχή είναι δωρεάν κατόπιν εγγραφής.

Προβολές | Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά στη Στέγη, 1 ώρα πριν από κάθε προβολή.
 
To Ίδρυμα Ωνάση βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά κοντά στο Animasyros, καθώς επιδιώκει απροσδόκητες συναντήσεις, ενδιαφέρεται για τη νέα πραγματικότητα του animated κινηματογράφου, στοχεύει στην απελευθέρωση δυνάμεων των δημιουργών. Το Animasyros, ένα από τα 20 σημαντικότερα Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων παγκοσμίως, επεκτείνει το δυναμικό τμήμα της Αγοράς και εγκαινιάζει την πρώτη Athens Animation Agora (3A) η οποία αποτελεί το πρωταρχικό σημείο συνάντησης για τα μέλη της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας κοινότητας του animation.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου, οι συμμετέχοντες παρακολουθούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις, παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες και σπουδαστές, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν συναρπαστικές νέες ευκαιρίες για απασχόληση, συνεργασία, ελληνικές και ξένες συμπαραγωγές, χρηματοδότηση και ανταλλαγή ιδεών.  Παρουσία εξειδικευμένων εκπροσώπων της βιομηχανίας του animation από το εξωτερικό, που για πρώτη φορά θα μοιραστούν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους με τους Έλληνες συναδέλφους τους, η Athens Animation Agora (3A) συμβάλλει στη σφαιρική και βαθύτερη αναγνώριση της καλλιτεχνικής και εμπορικής αξίας της τέχνης της κινούμενης εικόνας σε όλες τις εκφάνσεις της.

Καθημερινά, η Athens Animation Agora (3A)  ολοκληρώνεται με την προβολή επιλεγμένων ταινιών animation με ελεύθερη είσοδο, μεταξύ των οποίων το υποψήφιο για Όσκαρ, Breadwinner της Nora Twomey του στούντιο Cartoon Saloon σε παραγωγή της Angelina Jolie και παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή Mark Mullery, καθώς και το Harvie and the Magic Museum των Martin Kotík &  Inna Evlannikova.
 
Στο πλαίσιο της Athens Animation Agora (3A)  θα παρουσιαστεί και το ειδικό αφιέρωμα Onasseas – The Salty Stories, σε συνεργασία με το Onassis Culture. Εμπνευσμένο από τη δύναμη της θάλασσας να γεννά ιστορίες, πραγματικές και φανταστικές, με τα αλμυρά νερά της να αποτελούν και το σημείο έναρξης του Ιδρύματος Ωνάση, - αφού ο Αριστοτέλης Ωνάσης ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τη θαλάσσια ζωή και την οικονομία της Ελλάδας, τη ναυτιλία-, η κύρια θεματική του αφιερώματος διατρέχει το ρόλο της θάλασσας σε σημαντικές στιγμές της ζωής του ανθρώπου μέσα από 11 ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους.

Αντί αποχαιρετισμού, το τριήμερο ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο Animasyros pre-festival event, την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Animasyros 11 που ακολουθεί στις 26 - 30 Σεπτεμβρίου 2018, στη Σύρο των Κυκλάδων.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα, πληροφορίες και οδηγίες για τη συμμετοχή στην Athens Animation Agora (3A) εδώ.

συντελεστές

Η πρώτη Athens Animation Agora αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής & του Animasyros Διεθνούς Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων powered by Onassis Culture και υλοποιείται με την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Γαλλοελληνικού Δικτύου Καινοτομίας Mazinnov, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Παραγωγή: Πλατφόρμα - Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού

χορηγίες / συνεργασίες

Powered by

Πρωτοβουλία των

Με την υποστήριξη

Παραγωγή

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη