Body Politics Festival | To Rest on a Slope / ΣΤΕΓΗ
menu

To Rest on a Slope

Danya Hammoud

Body Politics


29-30 ΟΚΤ 2048
22:00

Η παράσταση είναι στα αγγλικά (χωρίς ελληνική μετάφραση)

 
Μικρή Σκηνή
Διάρκεια: 40 λεπτά
Μπορεί ένα σώμα να αφήσει να διαφανούν οι μορφές βίας που κρύβονται σε μια χειρονομία, σε ένα βλέμμα και στην απόσταση που παίρνουμε από τον άλλον; Η Danya Hammoud πατά γερά στην πολιτιστική της κληρονομιά για να αρθρώσει τη δική της χορογραφική γλώσσα σε μια σύγχρονη, λιτή περφόρμανς.
Έναρξη προπώλησης Φίλων: 2 ΟΚΤ 2018, 12:00
Έναρξη γενικής προπώλησης: 9 ΟΚΤ 2018, 12:00

Κανονικό: 7 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6 €
Παρέα 10+ άτομα, Ανεργίας, Αμεα, Συνοδός Αμεα: 5 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Η Λιβανέζα χορογράφος Ντάνια Χαμούντ διερευνά στα έργα της το σώμα ως πεδίο εγγραφής της συλλογικής μνήμης, της αιώνιας αναζήτησης, της τραγικότητας και της ποίησης. Έχει καταφέρει να κάνει κάτι που λίγοι χορογράφοι πετυχαίνουν: να δίνει χώρο στον θεατή να σκεφτεί το σώμα, που τον συντροφεύει αδιάκοπα, αλλά συχνά το αγνοεί παντελώς. Τα έργα της αποτελούν το ένα συνέχεια του άλλου, τόσο στην έρευνα της κίνησης όσο και στις θεματικές της εμμονές. Μέσα από την υλική υπόσταση του σώματος, επιχειρεί να αφήσει να διαφανούν τα υπόλοιπα στοιχεία που συγκροτούν τον άνθρωπο.

Σε αυτή την περφόρμανς κάνει ορατές τις στάσεις στις οποίες το ανθρώπινο σώμα προσπαθεί να αναπαυθεί. Όμως, εκείνο βρίσκεται διαρκώς σε μια κατάσταση έντασης, που το αναγκάζει να σηκωθεί, να κινηθεί, να αντιπαρατεθεί. Αυτή η κατάσταση έντασης είναι που δίνει διάσταση στην κάθε λεπτομέρεια της κίνησης, δημιουργώντας ένα τοπίο μέσα στο οποίο ο χρόνος σταματά για να χωρέσει ο θεατής και η σκέψη του.

συντελεστές

Χορογραφία: Danya Hammoud
Μουσική: Sharif Sehnaoui
Ερμηνεία: Danya Hammoud
Τεχνική Διεύθυνση: Nadim Deaibes
Κοστούμι: Raya Kazoun
Παραγωγή: AFAC (Arab Fund for Arts and Culture)
Με την υποστήριξη: L’échangeur - CDCN Hauts de France

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές των παραστάσεων "To Rest on a Slope", "And So You See..." και "Quartiers Libres".
Συντονισμός: Ελπίδα Ρίκου, PhD, ανθρωπολόγος, εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

«Η λεκάνη του σώματος, ως εφαλτήριο της κίνησης, επαναφέρει τον προβληματισμό μου για την αυστηρή αναγκαιότητα της χειρονομίας.»
 
«Με απασχολεί η “συμπύκνωση” της κίνησης, στην οποία δημιουργούνται συγχρόνως μια πρόθεση, μια ένταση, ένα βλέμμα και μια επιθυμία για δράση.»
Αποσπάσματα από το κείμενο της χορογράφου για το έργο της, “To rest on a slope”.
 
H Ντάνια Χαμούντ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Χορογραφίας του Ιδρύματος Boghossian για την καλύτερη χορογραφία στον Λίβανο το 2016.
 
H Ντάνια Χαμούντ είναι χορογράφος και περφόρμερ από τη Βηρυτό. Σπούδασε θέατρο στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών της Βηρυτού και, στη συνέχεια, χορό στο πρόγραμμα ESSAIS του γαλλικού Εθνικού Χορογραφικού Κέντρου της Ανζέ (2005-06). Έκανε μεταπτυχιακό στις Θεωρητικές και Πρακτικές Σπουδές Χορού στο Πανεπιστήμιο Paris 8 της Σορβόννης.

Έχει παρουσιάσει έργα της σε μεγάλα φεστιβάλ και θέατρα: Φεστιβάλ Χορού Μονπελιέ, Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis και June events (Παρίσι), Tanztage Festival (Πότσνταμ), Tanzquartier (Βιέννη), D-Caf Festival (Κάιρο), Sophiensaele και HAU2 (Βερολίνο).

Η εργογραφία της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις χορογραφίες “Mahalli” (2011), “Mes mains sont plus âgées que moi” (2014), “Il y a longtemps que je n’ai pas été aussi calme” (2016) και το πιο πρόσφατο έργο της “To rest on a slope” το οποίο δημιουργήθηκε στη Βηρυτό (2017). Αυτή την περίοδο δουλεύει σε συνεργασία με τον Νοτιοαφρικανό χορογράφο Boyzie Cekwana  πάνω στο έργο “Bootlegged”, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το Δεκέμβριο του 2018.

χορηγίες / συνεργασίες

Παραγωγή

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη