Crash Park: Η ζωή ενός νησιού / ΣΤΕΓΗ
menu

Crash Park: Η ζωή ενός νησιού

Philippe Quesne

28-30 ΔΕΚ 2018
20:30
 
Κεντρική Σκηνή
Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά
Οι γιορτές στη Στέγη είναι αλλιώς. Ένα αεροπλάνο. Μια καταιγίδα. Μια μυστηριώδης νήσος. Δύο χρόνια μετά τη «Μελαγχολία των δράκων» του, με την οποία μεταμόρφωσε τη Στέγη σε αλπικό τοπίο, ο Γάλλος σκηνοθέτης και εικαστικός επιστρέφει με ένα εξίσου αλλόκοτο, χιουμοριστικό θέαμα, για να μας μεταφέρει σε πιο τροπικά κλίματα.
Έναρξη προπώλησης Φίλων: 28 ΝΟΕ 2018, 12:00
Έναρξη γενικής προπώλησης: 5 ΔΕΚ 2018, 12:00
Κανονικό: 7, 15, 18, 24 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 14, 19 €
Παρέα 10+ άτομα: 11, 13, 17 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 7, 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Μια μυστηριώδης νήσος αναδύεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Γύρω μας, ο ωκεανός. Τα πάντα εδώ είναι πιθανά. Μπορεί να συντριβούν αεροπλάνα, να αναδυθούν γοργόνες και τέρατα, να συγκροτηθούν καινούριες πολιτείες, να γεννηθούν νέοι μύθοι και θρύλοι. 

Δύο χρόνια μετά τη «Μελαγχολία των δράκων», με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, ο Φιλίπ Κεν επιστρέφει στη Στέγη με την πιο πρόσφατη παραγωγή του, όπου μπλέκει την ομηρική «Οδύσσεια» με το τηλεοπτικό “Lost”, τον Ιούλιο Βερν με το μιούζικαλ και την εξορία με την ουτοπία. 

Μανιώδης συλλέκτης εντόμων από τα παιδικά του χρόνια και με παρελθόν στις εικαστικές τέχνες και τη σκηνογραφία, ο Φιλίπ Κεν δημιουργεί πάντα θαυμαστά θεατρικά οικοσυστήματα. Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Για τη σύλληψη μιας παράστασής μου, συχνά σκέφτομαι τοπία ή οποιονδήποτε μικρόκοσμο όπου μπορώ να εμβαπτίσω τους ηθοποιούς μου, ένα μέρος στο οποίο εκείνοι πρέπει, πάση θυσία, να καταστήσουν δυνατή τη ζωή». Με αυτήν τη λογική, στο “Crash Park” («Πάρκο συντριβής»), όλα συμβαίνουν από επτά ερμηνευτές, γύρω από την κομμένη ουρά ενός φλεγόμενου αεροπλάνου, καρφωμένου σε ένα ερημονήσι.

συντελεστές

Σύλληψη, Σκηνοθεσία & Σκηνογραφία: Philippe Quesne
Με τους: Isabelle Angotti, Jean-Charles Dumay, Léo Gobin, Yulka Hokama, Sébastien Jacobs, Thomas Suire, Thérèse Songue, Gaëtan Vourc'h
Βοηθός: François-Xavier Rouyer 
Κοστούμια Zώων: Corine Petitpierre
Πρωτότυπη Μουσική: Pierre Desprats
Μουσικά Aποσπάσματα: Shea & Jasha Klebe, Pan Sonic, Frank Martin, Riz Ortolani, Debussy, Daniel Johnston, Chopin, Delinquent Habit, Frank Sinatra
Φωτισμοί: Thomas Laigle, Michaël Nodin 
Ήχος: Samuel Gutman
Διεύθυνση Σκηνής: Marc Chevillon 
Τεχνικός Σκηνής: Joachim Fosset 
Γκαρνταρόμπα: Pauline Jakobiak
Συνεργασία στη Δραματουργία: Camille Louis
Φιλμ: César Vayssié
Βοηθός Κάμερας: Małgorzata Rabczuk
Συμμετέχουν στο φιλμ: Rodolphe Auté, Marc Chevillon, Yvan Clédat, Cyril Gomez-Mathieu, Erwan Ha Kyoon Larcher, Pauline Jakobiak, Thomas Laigle, Nicole Mersey, Mickaël Nodin, Sandra Orain, Perle Palombe, Martine Servain, Emilien Tessier, Carole Zacharewicz
Κατασκευή Σκηνικών & Εξαρτημάτων: Ateliers Nanterre-Amandiers (Élodie Dauguet, Marie Maresca, Yvan Assael, Jérôme Chrétien)

Παραγωγή: Nanterre-Amandiers

Με υποστήριξη από το Fondation d’entreprise Hermès programme “New Settings”

Συμπαραγωγή: Théâtre National de Bretagne (Ρεν), HAU (Βερολίνο), Munchner Kammerspiele (Μόναχο), Στέγη Ιδρύματος Ωνάση 


ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τον Philippe Quesne και τους συντελεστές.
Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival.

διαβάστε περισσότερα

Ηθοποιοί, εικαστικοί, μουσικοί και ένας σκύλος: αυτή ήταν η βασική σύνθεση του Vivarium Studio, της θεατρικής ομάδας που δημιούργησε ο εικαστικός και σκηνογράφος Φιλίπ Κεν το 2003, με ιδρυτικό στόχο την έκθεση του ανθρώπινου είδους σε συνθήκες μικροβιολογικού εργαστηρίου. 

Το θαυμαστό και το μικροσκοπικό, η καθημερινότητα και η ακρότητα, το ψέμα του Θεάτρου και η αλήθεια της Φύσης• αυτό είναι το σταθερό οικοσύστημα μέσα στο οποίο ο Φιλίπ Κεν στήνει τα θεάματά του. Έχοντας πάντα για φόντο μια ιδιαίτερη θεματική και σκηνογραφία, οι παραστάσεις του αναπτύσσονται σε συνεργασία με τους ερμηνευτές, κατά τη διάρκεια των προβών. 

Η πρώτη παράσταση που σκηνοθέτησε, με τίτλο “La Démangeaison des ailes” («Η φαγούρα των φτερών», 2003), ήταν μια σειρά από δράσεις/ασκήσεις απογείωσης και πρόσκρουσης. 

Ακολουθώντας τις αρχές του παιχνιδιού Ντόμινο, η τελευταία σκηνή της εκάστοτε παραγωγής του «γεννά» για τον Φιλίπ Κεν την πρώτη σκηνή της επόμενης. Με αυτή τη λογική, το “Crash Park” προέκυψε ως συνέχεια του “Welcome to Caveland!” (2016), ενός έργου με θέμα τη ζωή επτά τυφλοπόντικων στα έγκατα της γης.

Στη «Μελαγχολία των Δράκων», το έργο με το οποίο η Στέγη σύστησε τον Φιλίπ Κεν στο ελληνικό κοινό, το 2016, η δράση διαδραματιζόταν σε ένα χιονισμένο τοπίο, με φόντο το ξεχαρβαλωμένο όχημα μιας μπάντας μεσήλικων hard-rockers. 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

29 Δεκ 2018

15:00
Κόστος συμμετοχής: 12 €

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Masterclass από τον Philippe Quesne, τον François-Xavier Rouyer και την Camille Louis

χορηγίες / συνεργασίες

Με την υποστήριξη

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη