Μουσική για DIY ηλεκτρονικά κυκλώματα / ΣΤΕΓΗ
menu

Μουσική για DIY ηλεκτρονικά κυκλώματα

Ένα εργαστήριο μουσικής για εκπαιδευτικούς με τον John Richards, Dirty Electronics

Interfaces
DIY: Φτιάχνουμε τα δικά μας μουσικά όργανα


17 – 18 ΟΚΤ 2018
 
Για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυρίως εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με μαθητές 9-14 ετών)
Tι σχέση μπορεί να έχει η συγκόλληση και το κάρφωμα με τις νότες ή τον ηλεκτρογρύλο; Μα, ασφαλώς, τη μουσική! Σε αυτό το πρωτοποριακό μουσικό πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία και ηλεκτρονικά κυκλώματα, απογειώνοντας το μάθημα της μουσικής.
Κόστος συμμετοχής: 20 € (και για τις δύο συναντήσεις)
Τι σημαίνει μουσική; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα για να ξεκινήσει ένα μουσικό ταξίδι στην τάξη. Γιατί η μουσική δεν είναι απαραίτητα τονική ή βασισμένη σε νότες. Αυτοσχέδια όργανα, ήχοι καθημερινοί, ακόμα και σιωπές, μπορούν να αποτελέσουν μέρος της σύνθεσης. Στο εργαστήριο αυτό, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα μάθουν πώς να χρησιμοποιούν δημιουργικά τις έννοιες του DIY, του making, των ηλεκτρονικών, του sound-based music making, αλλά και πώς μπορούν να ενσωματώσουν δραστηριότητες γύρω από την ακρόαση, τη μουσική εκτέλεση και την κατασκευή.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τζον Ρίτσαρντς, ο οποίος έχει ηγηθεί ανάλογων πρότζεκτ στο πλαίσιο του προγράμματος Interfaces της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συντονίζει η Στέγη. Φεύγοντας, οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν μαζί τους πρακτικά εργαλεία – από λίστες ακρόασης και προτεινόμενα πρότζεκτ έως γενικές τεχνικές χειρωνακτικής εργασίας και κατασκευών!

συντελεστές

John Richards: Μουσικός & συνθέτης

διαβάστε περισσότερα

Ο John Richards διερευνά την ιδέα των Βρόμικων Ηλεκτρονικών (Dirty Electronics), που εστιάζει σε κοινές εμπειρίες, τελετουργία, χειρονομία, άγγιγμα και κοινωνική αλληλεπίδραση. Στο Dirty Electronics, η διαδικασία και η ερμηνεία είναι αδιαχώριστα συνδεδεμένες. Η «ερμηνεία» ξεκινά πάνω στον πάγκο εργασίας με την επινόηση οργάνων και εκτείνεται πάνω στη σκηνή με την εκτέλεση και την εξερεύνηση αυτών των οργάνων. Ο Ρίτσαρντς ασχολείται πρωτίστως με την ερμηνεία ηλεκτρονικής μουσικής από μεγάλες ομάδες και με τα DIY ηλεκτρονικά, καθώς και με την ιδέα της σύνθεσης εντός των ηλεκτρονικών. Το έργο του επίσης ωθεί τα όρια μεταξύ μουσικής, εικαστικής περφόρμανς, ηλεκτρονικών και γραφιστικού σχεδιασμού, ενώ είναι διεπιστημονικό και έχει μια κοινωνικοπολιτική διάσταση.

Το εργαστήριο είναι μέρος του προγράμματος Interfaces, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυρίως εκπαιδευτικούς που δουλεύουν με μαθητές 9-14 ετών)

Ημερομηνίες:
Τετάρτη 17 & Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ώρες:
17:00-21:00

Χώρος:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Κόστος συμμετοχής:
20 € (και για τις δύο συναντήσεις)

Κρατήσεις - Πληροφορίες:
T: 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη