Gisèle Vienne | Crowd / ΣΤΕΓΗ
menu

Crowd

Gisèle Vienne

17-18 ΝΟΕ 2018
20:30

 
Κεντρική Σκηνή
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ένα ρέιβ πάρτι-αποκάλυψη. Ένα έργο για τη σκοτεινή σχέση ανάμεσα στη βία και τη διασκέδαση. Η Gisèle Vienne, χορογράφος και σκηνοθέτρια που διερευνά την έκσταση, τη φαντασίωση και την ανθρώπινη συμπεριφορά, έρχεται για πρώτη φορά στη Στέγη.
Έναρξη προπώλησης Φίλων: 23 ΟΚΤ 2018, 12:00
Έναρξη γενικής προπώλησης: 30 ΟΚΤ 2018, 12:00
Κανονικό: 7, 18 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 14 €
Παρέα 10+ άτομα: 13 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
Ανεργίας, ΑμεA: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Υπό τους ήχους ενός κανονικού ρέιβ πάρτι, τους οποίους έχει επιμεληθεί ο διάσημος Peter Rehberg, παρακολουθούμε τα σώματα 15 νέων χορευτών να δημιουργούν μια ατέλειωτη σειρά από πίνακες σε πολύ αργή κίνηση.

Έχοντας θητεύσει μεταξύ άλλων και στον κινηματογράφο, η Ζιζέλ Βιεν δημιουργεί μια εκπληκτικής ακρίβειας παρτιτούρα κινήσεων. Καθεμιά τους εκτελείται με βάση ένα κινηματογραφικό εφέ, όπως είναι η αργή κίνηση, το πάγωμα της εικόνας ή η διαρκής και «σπασμένη» επανάληψη ενός αρχείου .gif.

Η ροή των κινήσεων διακόπτεται κάθε φορά, για να ακολουθήσει μια διαφορετική κατεύθυνση. Αυτά τα ανολοκλήρωτα ταμπλώ βιβάν αποκαλύπτουν, από τη μια, την εκστατική, σχεδόν θρησκευτική διάσταση της διασκέδασης και, από την άλλη, την πλήρως ασυνείδητη βία που ενυπάρχει σε αυτήν – μια βία απελευθερωτική και γονιμική, σαν σε αρχαία τελετουργία. Ανοίκειος αλλά και εκπληκτικά όμορφος, ο κόσμος του “Crowd” έλκει το βλέμμα σαν μαγνήτης.

συντελεστές

Σύλληψη, Χορογραφία και Σκηνογραφία: Gisèle Vienne
Βοηθοί: Anja Röttgerkamp και Nuria Guiu Sagarra 
Φωτισμοί: Patrick Riou 
Δραματουργία: Gisèle Vienne και Denis Cooper 
Μείξεις μουσικής και επιλογή σειράς των κομματιών: Peter Rehberg 
Επίβλεψη διάχυσης του ήχου: Stephen O’Malley
Κοστούμια: Gisèle Vienne, σε συνεργασία με την Camille Queval και τους ερμηνευτές 
Ηχοληψία: Adrien Michel 
Τεχνική διεύθυνση: Richard Pierre
Διεύθυνση σκηνής: Antoine Hordé 
Διεύθυνση φωτισμών: Arnaud Lavisse
Παραγωγή & κρατήσεις: Aima Office, Anne-Lise Gobin, Alix Sarrade & Camille Queval 
Διαχείριση: Etienne Hunsinger 

Εκτελεστική παραγωγή: DACM

Μουσικές επιλογές από τους: Underground Resistance, KTL, Vapour Space, DJ Rolando, Drexciya, The Martian, Choice, Jeff Mills, Peter Rehberg, Manuel Göttsching, Sun Electric και Global Communication

Ερμηνευτές: Philip Berlin, Marine Chesnais, Kerstin Daley-Baradel, Sylvain Decloitre, Sophie Demeyer, Vincent Dupuy, Massimo Fusco, Nuria Guiu Sagarra, Rémi Hollant, Oskar Landström, Theo Livesey, Louise Perming, Katia Petrowick, Jonathan Schatz και Henrietta Wallberg

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις: Margret Sara Guojònsdòttir και Louise Bentkowski

Συμπαραγωγοί: Théâtre Nanterre-Amandiers, centre dramatique national (Ναντέρ), Maillon, Théâtre de Strasbourg – Scène européenne (Στρασβούργο), Wiener Festwochen (Βιέννη), Manège, scène nationale - reims (Ρενς), Théâtre national de Bretagne, υπό τη διεύθυνση του Arthur Nauzyciel (Ρεν, Βρετάνη), Centre Dramatique National Orléans/Loiret/Centre (Ορλεάνη), La Filature, Scène nationale - Mulhouse (Μυλούζ), BIT Teatergarasjen (Μπέργκεν)

Με την υποστήριξη: CCN2-Centre Chorégraphique national de Grenoble (Γκρενόμπλ), CND Centre national de la dance.

Η ομάδα της Gisèle Vienne υποστηρίζεται από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας - Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων της Μείζονος Ανατολής (Ministère de la culture et de la communication - DRAC Grand Est) την Περιφέρεια Μείζονος Ανατολής και τον Δήμο Στρασβούργου.

Η ομάδα υποστηρίζεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο για τις διεθνείς περιοδείες της.

Η Gisèle Vienne είναι συνεργαζόμενη καλλιτέχνης στο Théâtre Nanterre-Amandiers, centre dramatique national και στο théâtre national de Bretagne, υπό τη διεύθυνση του Arthur Nauzyciel.

διαβάστε περισσότερα

Ανατρέχοντας στην περίοδο της δεκαετίας του ’90, όταν η ίδια εμβαπτιζόταν για πρώτη φορά στους κόσμους του κλάμπινγκ και του θεάτρου, στο Βερολίνο, η Ζιζέλ Βιεν προσκαλεί τον διάσημο συνθέτη ηλεκτροακουστικής μουσικής Πήτερ Ρέμπεργκ να επιλέξει τα κομμάτια που συνθέτουν το σάουντρακ για το ρέιβ πάρτι του “Crowd”. 

Ο Πήτερ Ρέμπεργκ, συνθέτης και ιδρυτής του label Éditions Mego, βραβεύτηκε στην Ars Electronica το 1999, την ίδια χρονιά που και η Ζιζέλ Βιεν έκανε την πρώτη της σκηνοθεσία. 

Οι μουσικές επιλογές του Ρέμπεργκ έχουν σαφείς αναφορές στην τέκνο σκηνή του Ντητρόιτ με κομμάτια, μεταξύ άλλων, του Jeff Mills, των Underground Resistance και των Drexciya, που σημάδεψαν τον ήχο των κλαμπ της βερολινέζικης σκηνής, καθώς και μουσική που έχει γράψει ο ίδιος σε συνεργασία με τον Stephen O’Malley των Sunn O))). Αυτοί οι ήχοι, που κυριάρχησαν στα κλαμπ τα τελευταία τριάντα χρόνια, βρίσκοντας τον δρόμο τους από τα κρυφά ρέιβ πάρτι στις πιο mainstream εκφάνσεις του σημερινού ηχητικού τοπίου, είναι ο ένας από τους άξονες που καθόρισαν τη δημιουργία του “Crowd”. 

Ο δεύτερος άξονας είναι η δραματουργία του Dennis Cooper, μόνιμου συνεργάτη της Ζιζέλ Βιεν από το 2004. Ο Νεοϋορκέζος συγγραφέας, ποιητής, κριτικός και επιμελητής έχει αποτελέσει πρότυπο για πολλούς νεότερους συγγραφείς. Έγινε γνωστός από τις πέντε αυτοβιογραφικές νουβέλες του με τον κοινό τίτλο “George Miles Cycle”. Στο έργο του κάνει πολλές αναφορές στην underground και indie μουσική σκηνή, με μέλη της οποίας διατηρεί στενές σχέσεις.

Η Γαλλοαυστριακή χορογράφος και σκηνοθέτρια Ζιζέλ Βιεν γεννήθηκε το 1976, στη Σαρλβίλ-Μεζιέ της Γαλλίας. Μετά από σπουδές φιλοσοφίας και μουσικής, φοίτησε στην Εθνική Σχολή Μαριονέττας (École Nationale Supérieure des Arts de la Marionnette) στη γενέτειρά της.

 Ίδρυσε τη δική της ομάδα το 1999 και από τότε έχει δημιουργήσει 14 παραστάσεις. Συνεργάζεται συχνά με τον συγγραφέα Ντένις Κούπερ, τους μουσικούς Πήτερ Ρέμπεργκ και Στέφεν Ο’Μάλεϊ, τον φωτιστή Patrick Riou και τον ηθοποιό Jonathan Capdevielle, σε έργα που κατέκτησαν αμέσως τις ευρωπαϊκές σκηνές, όπως τα “Jerk” (2008), “Showroomdummies #3” (2009, νέα εκδοχή του έργου που δημιούργησε αρχικά το 2001 με τον Etienne Bideau-Rey, το οποίο σήμερα αποτελεί μέρος του ρεπερτορίου του CCN-Ballet de Lorraine), “LAST SPRING: A Prequel” (2011), “The Pyre” (2013) και “The Ventriloquists Convention” (2015, σε συνεργασία με το Puppentheater Halle). 

Στα έργα της δημιουργεί ένα πανόραμα εικόνων εκπληκτικής ομορφιάς, ανοίκειο, παράξενο και αποπροσανατολιστικό, το οποίο μετατρέπεται σε μικροσκόπιο που επιτρέπει να φανούν καθαρά τα ατομικά και συλλογικά συναισθήματα, οι φαντασιώσεις και οι δυνάμεις που μετατοπίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. 

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη