A Quiet Evening of Dance / ΣΤΕΓΗ
menu

A Quiet Evening of Dance

William Forsythe

6-10 ΦΕΒ 2019
20:30
 
Κεντρική Σκηνή
Διάρκεια: 1 ώρα και 55 λεπτά (με διάλειμμα)
Ο Forsythe ξεπερνά τον εαυτό του. Τέσσερα έργα του μεγάλου χορογράφου συνθέτουν μια βραδιά απόλαυσης, καθώς στην άδεια σκηνή και χωρίς άλλο ήχο, τα σώματα εξαιρετικών χορευτών συντονίζονται, πετούν, ξαναβρίσκονται – με άλλα λόγια, χορεύουν.
Έναρξη προπώλησης Φίλων: 6 ΙΑΝ 2019, 12:00
Έναρξη γενικής προπώλησης: 13 ΙΑΝ 2019, 12:00

Κανονικό: 7, 15, 18, 28 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 6, 12, 14, 22 €
Παρέα 10+ άτομα: 5, 11, 13, 20 €
Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €
ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €

Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@sgt.gr
Ο χορός ως εμπειρία. Αναμφισβήτητα, αν υπάρχει ένας άνθρωπος που «ηλέκτρισε» το μπαλέτο, που του έδωσε νέα πνοή και το έκανε μια δυναμική τέχνη έτοιμη να εκτοξευτεί στον 21ο αιώνα, αυτός είναι ο Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ.

Ο Αμερικανός χορογράφος δημιουργεί κόσμους ολόκληρους με μοναδικά μέσα το ανθρώπινο σώμα, τον χώρο και τον χρόνο, μεταβάλλοντας τον χορό σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία, τόσο για τους χορευτές όσο και για το κοινό του. Αυτό ισχύει και για τα τέσσερα έργα που συνθέτουν το πρόγραμμα της βραδιάς – δύο αναβιώσεις παλαιότερων έργων και δύο νέες δημιουργίες.

Χορευτές που έχουν συνεργαστεί μαζί του για πολλά χρόνια αφηγούνται με τα σώματά τους ιστορίες βαθιάς επικοινωνίας, με μοναδικό ήχο την αναπνοή τους. Χιούμορ, ευαισθησία, πρόκληση, απόκριση. Οδηγός τους ο ρυθμός και ο απίστευτος συντονισμός τους. Σαν τους δείκτες ενός αόρατου ρολογιού, καταγράφουν τον χρόνο, τον κάνουν ορατό, τον επιμηκύνουν και τον συρρικνώνουν, αλλάζοντας τον χώρο και, εντέλει, ανοίγοντας τη μυστική δίοδο της δικής μας επικοινωνίας μαζί του.

συντελεστές

Χορογραφία: William Forsythe, σε καλλιτεχνική συνεργασία με τους Brigel Gjoka, Jill Johnson, Christopher Roman, Parvaneh Scharafali, Riley Watts, Rauf “RubberLegz“ Yasit and Ander Zabala

Οι χορευτές είναι: Cyril Baldy, Brigel Gjoka, Jill Johnson, Christopher Roman, Parvaneh Scharafali, Riley Watts, Rauf ‘RubberLegz’ Yasit

Συνθέτης/Μουσική: Morton Feldman, “Nature Pieces for Piano No 1”, από το First Recordings (δεκαετία 1950) – The Turfan Ensemble (ορχήστρα), Philipp Vandré (μαέστρος) © Mode (για το “Epilogue”)

Συνθέτης/Μουσική: Jean‐Philippe Rameau, Hippolyte et Aricie: Ritournelle (3η Πράξη), από το Une Symphonie Imaginaire, Marc Minkowski (μαέστρος) & Les Musiciens du Louvre (ορχήστρα) © 2005 Deutsche Grammophon GmbH, Βερολίνο (για το “Seventeen/ Twenty-One”)

Φωτισμοί: Tanja Rühl
Κοστούμια: Dorothee Merg
Ηχητικός Σχεδιασμός: Niels Lanz

Τεχνικοί
Διεύθυνση Τεχνικών Παραγωγών: Adam Carrée
Διεύθυνση Σκηνής της Ομάδας Παραγωγής: Bob Bagley
Ηλεκτρολόγος Παραγωγής: Gerald McDermott

Για το Sadler’s Wells
Διευθύνων Σύμβουλος & Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Alistair Spalding CBE
Εκτελεστική Παραγωγός: Suzanne Walker
Υπεύθυνη Παραγωγής: Bia Oliveira 
Παραγωγός Περιοδείας: Αριστέα Χαραλαμπίδου
Συντονισμός Παραγωγής Περιοδείας: Florent Trioux
Διεύθυνση Μάρκετινγκ: Daniel King
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Caroline Ansdell
Υπεύθυνη Βεστιαρίου: Miwa Mitsuhashi

Μια παραγωγή του Sadler’s Wells του Λονδίνου.

Σε συμπαραγωγή με τα: Théâtre de la Ville-Paris, le Théâtre du Châtelet και Festival d’Automne (Παρίσι), Festival Montpellier Danse 2019 (Μονπελιέ), Les Théâtres de la Ville de Luxembourg (Λουξεμβούργο), The Shed (Νέα Υόρκη), Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (Αθήνα), deSingel international arts campus (Αμβέρσα).

Πρώτη παρουσίαση στο Sadler’s Wells του Λονδίνου στις 4 Οκτωβρίου 2018.
Η παράσταση απέσπασε το Βραβείο για Μπαλέτο του 2018 FEDORA - VAN CLEEF & ARPELS

διαβάστε περισσότερα

Ο Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ χορογραφεί εδώ και 45 χρόνια και θεωρείται ο πιο σημαντικός χορογράφος της γενιάς του. Επαναπροσδιόρισε το μπαλέτο, μεταμορφώνοντάς το από μια τέχνη προσκολλημένη στο ρεπερτόριο σε μια δυναμική και δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση άνευ ορίων.

Οι επτά χορευτές της παράστασης είναι από τους πιο κοντινούς και έμπιστους συνεργάτες του Φόρσαϊθ. Ιδανικοί ερμηνευτές, προσφέρουν μια βαθιά εκ των έσω οπτική της σωματικής δουλειάς του μπαλέτου και αναδεικνύουν το έργο ζωής του Φόρσαϊθ.

Το πρόγραμμα είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Στέγης.

Το έργο “Catalogue” δημιουργήθηκε για δύο πρώην χορευτές του Φόρσαϊθ, την Jill Johnson και τον Christopher Roman, που έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα, Dance On Ensemble. Ο Φόρσαϊθ χαρακτηρίζει αυτό το έργο «περίπλοκο, σχεδόν μπαρόκ». Στη νέα του εκδοχή μετατρέπεται σε τρίο, εμπλέκοντας και τον ταλαντούχο Brit Rodemund, ο οποίος δουλεύει για πρώτη φορά με τον Φόρσαϊθ.

Το “DUO2015” δημιουργήθηκε το 1996, αρχικά για δύο χορεύτριες, που θα χρησιμοποιούσαν μόνο το προσκήνιο. Σήμερα, το χορεύουν δύο άνδρες χορευτές. Το 2015 έκανε πρεμιέρα η νέα του εκδοχή, την οποία περιέλαβε στο αποχαιρετιστήριο πρόγραμμά της η Sylvie Guillem, συνεργάτιδα του Φόρσαϊθ σε μια ιστορική στιγμή της καριέρας του, στο “In the Middle Somewhat Elevated”, που δημιουργήθηκε το 1987 για το Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού υπό τη διεύθυνση του Ρούντολφ Νουρέγιεφ. Αυτή η χορογραφία, με την ηλεκτρισμένη της ατμόσφαιρα, τις έκκεντρες ισορροπίες της, τον παλμό της και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες σχέσεις της άλλαξε μια για πάντα την ιστορία του χορού και έκανε αναγνωρίσιμους σταρ χορογράφο και χορευτές (Sylvie Guillem, Laurent Hilaire, Isabelle Guérin και Manuel Legris).

χορηγίες / συνεργασίες

Συμπαραγωγή

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη