Αθήνα: Η πόλη του μέλλοντος / ΣΤΕΓΗ
menu

Αθήνα: Η πόλη του μέλλοντος

Μπορείς να φανταστείς την Αθήνα μετά από 100 χρόνια;

10 ΝOE 2018
11:00-14:00
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56)
Για παιδιά 8-13 ετών
Ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, συλλογική ευφυΐα, drones, 3D printers και επαυξημένη πραγματικότητα επεκτείνουν τις δυνατότητες και τα όρια της πόλης. Πώς θα ζούμε στις πόλεις του αύριο; Φέρε τις ιδέες, τις προτάσεις και τη φαντασία σου, για να χτίσουμε μαζί μια μελλοντική πόλη.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Πώς μπορεί η πόλη να χρησιμοποιήσει τη νέα τεχνολογία για να βελτιώσει τον τρόπο που ζούμε; Πού βρίσκεται η ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία και την ασφάλεια; Ποια είναι μια πραγματικά «έξυπνη» πόλη;

Η εμπειρία μας μέσα στην πόλη αλλάζει συνεχώς, χάρη σε έξυπνα συστήματα και μηχανές που, από τη μία, διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, από την άλλη όμως παρακολουθούν και επεξεργάζονται διαρκώς τις κινήσεις μας. Αυτό, όπως φαντάζεσαι, μπορεί να είναι και καλό και κακό, κάτι που θα συζητήσουμε στο εργαστήριο αυτό.

Εσύ δεν έχεις παρά να φέρεις τις ιδέες σου για το πώς θα ήθελες να είναι η πόλη σου στο μέλλον, τι θα ήθελες να σου προσφέρει και να βλέπεις γύρω σου κάθε μέρα, ώστε να φτιάξουμε μαζί ένα σενάριο για την Αθήνα του μέλλοντος. Μπορούμε να προσθέσουμε φανταστικά αστικά τοπία, βιότοπους, έξυπνες υποδομές και δίκτυα, με σκοπό να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο πόλης στην οποία θα μπορούμε να νιώθουμε ελεύθεροι και ασφαλείς.

συντελεστές

Αλέξανδρος Παπανδρέου: Υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας, ιδρυτής του οργανισμού Χαρισμάθεια και Σύμβουλος Εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου (ΙΒ)
Γιώργος Παπαματθαιάκης: Αρχιτέκτονας, απόφοιτος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ΕΤΗ Ζυρίχης
 

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 8-13 ετών

Ημερομηνία:
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Ώρες:
11:00-14:00

Χώρος:
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Τ. 210 3713000
E-mail: education@onassis.org

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη