Μυστήριο στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη / ΣΤΕΓΗ
menu

Μυστήριο στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Λύσε το μυστήριο που κρύβεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, ακολουθώντας βήμα προς βήμα τα κρυμμένα ίχνη στο κέντρο της πόλης.

30 ΜΑΡ 2019
11:00-14:00
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56)
Για παιδιά 8-13 ετών
Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη σε χρειάζεται. Έλα να λύσεις τον γρίφο που κρύβει χρόνια τώρα. Θα πρέπει να ακολουθήσεις τα στοιχεία στο κέντρο της πόλης, να ανακρίνεις μάρτυρες και να συναντήσεις φιλοσόφους για να λύσεις το μυστήριο.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Εδώ και χρόνια, ένας γρίφος κρύβεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη περιμένοντας τη λύση του από μια χαρισματική ομάδα ντετέκτιβ. Μήπως είσαι εσύ ένας από αυτούς; Βρες το παλιό σημειωματάριο ανάμεσα στα στοιβαγμένα βιβλία της βιβλιοθήκης, τις χειρόγραφες σημειώσεις ενός μανιώδους συλλέκτη και τα σχέδια μιας περίεργης μηχανής, για να συνθέσεις το παζλ. Και βέβαια, μην ξεχνάς την εξαφάνιση του παππού Αλμπέρτο!
 
Από τη Βιβλιοθήκη, θα οδηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, στο Θησείο και την Πλάκα, όπου θα χωριστούμε σε ομάδες και θα ξεκινήσουμε τη λύση του γρίφου, μέσα από ένα περιπετειώδες κυνήγι γνώσεων. Θα συγκεντρώσουμε μεθοδικά τα στοιχεία μας, θα ανακρίνουμε μάρτυρες, θα συναντήσουμε φιλοσόφους, θα σπάσουμε κώδικες και θα μάθουμε την ιστορία της πόλης μέσα από τα μνημεία της. Έτοιμοι;

συντελεστές

Αλέξανδρος Παπανδρέου: Υποψήφιος διδάκτορας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας, ιδρυτής του οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος εκπαίδευσης Διεθνούς Σχολείου (ΙΒ)
Κατερίνα Χατζοπούλου: Αρχιτέκτονας, απόφοιτος Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Γιώργος Αθανασόπουλος: Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, διπλωματούχος ξεναγός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά 8-13 ετών

Ημερομηνία:
Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ώρες:
11:00-14:00

Χώρος:
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56) 

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Τ. 210 3713000
E-mail: education@onassis.org

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη