Έκθεση: Urban Sound Art / Η τέχνη του ήχου σε δημόσιους χώρους / ΣΤΕΓΗ
menu

Έκθεση: Urban Sound Art / Η τέχνη του ήχου σε δημόσιους χώρους

Στο πλαίσιο του «Χώρος, Ήχος και Αυτοσχεδιασμός»

Χώρος, Ήχος και Αυτοσχεδιασμός


19-28 ΟΚΤ 2018
10:00-22:00
 
Φουαγιέ 4ου ορόφου
Μεγάλα πρότζεκτ ηχητικών εγκαταστάσεων από ηχητικούς καλλιτέχνες, από το 2010 έως σήμερα στην πόλη της Βόνης, γίνονται έκθεση στον 4ο όροφο της Στέγης. Μια έκθεση για την τέχνη του ήχου στο δημόσιο χώρο της σύγχρονης πόλης.
Ελεύθερη είσοδος
Η τέχνη του ήχου σε δημόσιους χώρους βρίσκεται στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής και ερευνητικής εργασίας του bonn hoeren. Ξεκινώντας το 2010 από το Ίδρυμα Μπετόβεν για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του Δήμου της Βόνης, το πρότζεκτ υπό την επιμέλεια του Carsten Seiffarth (Βερολίνο) μελετά διαρκώς τις ακουστικές συνθήκες και τα ηχητικά περιβάλλοντα που καθορίζουν τους σύγχρονους αστικούς χώρους. Για τον σκοπό αυτόν, το bonn hoeren αναθέτει κάθε χρόνο σε έναν καλλιτέχνη τον ρόλο του ηχητικού καλλιτέχνη της πόλης της Βόνης για το συγκεκριμένο έτος. Ο φιλοξενούμενος καλλιτέχνης (μέσω residency) υλοποιεί μια νέα ηχητική εγκατάσταση για την πόλη. Επιπλέον, αυτές οι καλλιτεχνικές φιλοξενίες περιλαμβάνουν ακουστική έρευνα και επιτόπιες διερευνήσεις, καθώς επίσης επιστημονικές παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά πρότζεκτ.
 
Η έκθεση “Urban Sound Art" καταγράφει τα μεγάλα πρότζεκτ ηχητικών εγκαταστάσεων που δημιούργησαν οι ηχητικοί καλλιτέχνες της πόλης της Βόνης από το 2010 μέχρι σήμερα. Τα έργα των Sam Auinger (2010), Erwin Stache (2011), Andreas Oldörp (2012), Christina Kubisch (2013), Max Eastley (2014), Stefan Rummel (2014), Edwin van der Heide (2015), Gordon Monahan (2016) και Maia Urstad (2017) δίνουν μια εικόνα για το πόσο ποικιλόμορφη είναι η εμπλοκή των ηχητικών καλλιτεχνών με τις αστικές καταστάσεις και τους χώρους, στο πλαίσιο του bonn hoeren. Με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο ο καθένας, καταπιάνονται όλοι με θέματα όπως η αλληλεπίδραση μεταξύ ήχου και δημόσιου χώρου, ήχου και αρχιτεκτονικής, καθώς και ήχου και φυσικού περιβάλλοντος, επιδεικνύοντας την αφθονία των προοπτικών που μπορούν να προσφέρουν τα «επιτόπια» ηχητικά έργα.

συντελεστές

Το “Urban Sound Art” είναι μια έκθεση του bonn hoeren, ενός πρότζεκτ του Ιδρύματος Μπετόβεν για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό του Δήμου της Βόνης.
 
Καλλιτεχνική διεύθυνση & Διεύθυνση έργου: Carsten Seiffarth
Κείμενα της έκθεσης: Markus Steffens
Μεταφράσεις στα αγγλικά: Philip Jacobs
Εγκατάσταση της έκθεσης στην Αθήνα: Carsten Stabenow
Σχεδιασμός: graphic office cyan, Βερολίνο

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συνεργασία

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη