Διδάσκοντας αλγοριθμικούς πολίτες / ΣΤΕΓΗ
menu

Διδάσκοντας αλγοριθμικούς πολίτες

Οι εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν δράσεις για τα ψηφιακά δικαιώματα

11-12 & 18-19 ΙΑΝ 2019
11:00-15:00 & 17:00-21:00

 
Για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ο κυβερνοχώρος έχει τους δικούς του κανόνες. Σε αυτό το εργαστήριο εξοικειωνόμαστε με τις νέες έννοιες που αφορούν τη λειτουργία του και τα δικαιώματά μας και μαθαίνουμε πώς να σχεδιάζουμε εκπαιδευτικές δράσεις ώστε να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε τους πολίτες του αύριο.
Κόστος συμμετοχής: 40 € (και για τις 4 συναντήσεις)
Η δράση μας στο διαδίκτυο μας καθιστά αυτόματα αλγοριθμικούς πολίτες. Για παράδειγμα, κανένα like δεν είναι πια άνευ σημασίας. Γιατί κάθε like μας πωλείται κατευθείαν μέσω της πλατφόρμας του Facebook σε διαφημιστές, ενώ διασυνδέεται ταυτόχρονα και με τα likes των φίλων μας και όλων των χρηστών του Facebook, με σκοπό την ομαδοποίηση ατόμων με παρόμοια ενδιαφέροντα. Έτσι, γινόμαστε μέρος μιας εμπορικής μάζας χωρίς να το συνειδητοποιούμε!

Στο εργαστήριο αυτό, στόχος μας είναι να μπορούμε να ενισχύσουμε τους αυριανούς πολίτες στο σχολικό τους περιβάλλον, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη μέσα από την τέχνη και την έρευνα. Έτσι, θα μιλήσουμε για τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το διαδίκτυο και θα γνωρίσουμε λογισμικά και εφαρμογές που μπορούν να αξιοποιηθούν στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών δράσεων.

Επίσης, θα δούμε μαζί έργα τέχνης που θίγουν ζητήματα ψηφιακών δικαιωμάτων και σχετίζονται με τη φύση του αλγοριθμικού πολίτη. Έργα ψηφιακής τέχνης, internet art, ντοκιμαντέρ και περφόρμανς γίνονται έξυπνα εργαλεία μέσα από τα οποία τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν αυτές τις σύγχρονες έννοιες.

συντελεστές

Νίκος Βογιατζής: Σχεδιαστής των μέσων/εικαστικός

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 
Ημερομηνίες:
Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Παρασκευή 18 & Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019
 
Ώρες:
Παρασκευές 17:00-21:00 & Σάββατα 11:00-15:00

Χώρος: 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107, Αθήνα)
 
Κόστος συμμετοχής:
40 € (και για τις 4 συναντήσεις)

Πληροφορίες-Κρατήσεις:
T.2130178002
E-mail: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη