«Τρεις Αδερφές» του Άντον Τσέχοφ / ΣΤΕΓΗ
menu

«Τρεις Αδερφές» του Άντον Τσέχοφ

Δημήτρης Ξανθόπουλος

22 IAN 2019
11:00-13:15
 
Για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου
Δεν υπάρχουν έργα για μικρούς και έργα για μεγάλους. Η Στέγη ανοίγει τις παραστάσεις της σε Μαθητές Λυκείου και τους καλεί να συναντηθούν με τους συντελεστές τους και να κουβεντιάσουν μαζί τους. Γιατί όσα «καίνε» τους ήρωες του Άντον Τσέχοφ μάς αφορούν όλους.
Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά μαθητή
Ονειροπολούν, φλυαρούν και πλήττουν. Νοσταλγούν τα παιδικά τους χρόνια στη Μόσχα. Αν ζούσαν εκεί, όλα θα ήταν καλύτερα. Αυτό φαντάζονται οι τρεις ηρωίδες του Τσέχοφ, θεωρώντας πως η επαρχιακή κωμόπολη στην οποία κατοικούν είναι… σκέτη καταδίκη. Εσύ, όμως, ίσως έχεις ήδη καταλάβει αυτό που θέλει να μας πει ο Τσέχοφ: η φαντασία δεν είναι αρκετή. Η ζωή θέλει δράση.

Ξέχνα τώρα τη Μόσχα και τη Ρωσία του 1901. Ο Δημήτρης Ξανθόπουλος ανεβάζει τις «Τρεις Αδερφές» με την πίστη ότι όλοι οι τόποι και όλες οι εποχές βρίσκονται πάνω σε ένα ρήγμα, σε μια κατάσταση διαρκούς αναταραχής. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις ηλικίες του ανθρώπου: παρόμοια «θέλω» και αδιέξοδα με τους ήρωες του Τσέχοφ βιώνουμε όλοι.

Το ακόμη καλύτερο; Στο θίασο συμμετέχει μια (σχεδόν) συνομήλική σου. Η 18χρονη μη επαγγελματίας ηθοποιός Καλλιόπη Κανελλοπούλου-Στάμου, η οποία ως ερασιτέχνης είχε λάμψει με το ταλέντο της στο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου (Onassis Youth Festival) της Στέγης, παίζει τη μικρότερη αδερφή, την Ιρίνα.

συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ξανθόπουλος
Σκηνικά & Κοστούμια:  Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική: Αλέξης Καλοφωλιάς
 
Παίζουν: Άρης Αρμαγανίδης, Γιώργος Βαλαής, Μαντώ Γιαννίκου,  Βασίλης Καραμπούλας, Άρης Μπαλής, Αντώνης Μυριαγκός, Νικολίτσα Ντρίζη, Αγγελική Παπαθεμελή, Θοδωρής Σκυφτούλης, Γιώργος Στάμος, Καλλιόπη Κανελλοπούλου-Στάμου, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου, Γιώργος Φριντζήλας

Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Ημερομηνία:
Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019
 
Ώρες:
11:00-13:15

Χώρος:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση  (Συγγρού 107)

Κόστος συμμετοχής: 5 € ανά μαθητή

Πληροφορίες -  Κρατήσεις:
T. 213 017 8002
E-mail: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη