Ο Καβάφης πάει σχολείο / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο Καβάφης πάει σχολείο

Ένα εργαστήριο που θα σε κάνει να αναγνωρίζεις τα ταλέντα και τις κλίσεις που κρύβει κάθε μαθητής.

6-7 ΑΠΡ 2019
 
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56)
Για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Πώς μπορείς να μην αφήσεις κανέναν μαθητή της τάξης αμέτοχο; Το καβαφικό έργο γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουμε κρυμμένα ταλέντα, να «ζωντανέψουμε» το μάθημα, αλλά και να μάθουμε αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες δεξιότητες που όλοι έχουμε μέσα μας.
Κόστος συμμετοχής: 15 € (και για τις 2 συναντήσεις)
Δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους, αλλά όταν μιλάμε για τον καθηγητή του σχολείου, υπάρχουν τρόποι για να το προσπαθήσουμε. Πώς; Ανοίγοντας την εκπαιδευτική εμπειρία σε νέες πρακτικές, κομμένες και ραμμένες στις ιδιαίτερες ικανότητες κάθε μαθητή.

Μέσα από ένα εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για εκπαιδευτικούς, θα εξοικειωθούμε με τη θεωρητική και πρακτική φιλοσοφία των εργαστηρίων «Ο Καβάφης πάει σχολείο», θα μάθουμε πώς να διαβάζουμε «αλλιώς» ένα ποίημα, αλλά και πώς να επιχειρούμε νέες προσεγγίσεις του καβαφικού έργου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρίσματα του κάθε μαθητή. Η ποίηση μετουσιώνεται σε ζωγραφική, κίνηση, ακόμα και ψηφιακή εικόνα, με στόχο να την καταλάβουμε καλύτερα και να εκφραστούμε μέσα από αυτήν.

Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα φύγουν με περισσότερα εφόδια για να αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα ταλέντα που μπορεί να έχει ο κάθε μαθητής, καθώς και με τη βεβαιότητα ότι όλοι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα έργο τέχνης.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Ημερομηνία:
Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Χώρος:
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα)

Κόστος συμμετοχής:
15 € (και για τις 2 συναντήσεις)

Προϋποθέσεις:
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 2 πεντάωρες συναντήσεις κατά τη διάρκεια δύο ημερών.

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Υποβολή αίτησης συμμετοχής στο education@onassis.org μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν βιογραφικό και σύντομο σημείωμα στο οποίο να αναφέρουν τα κίνητρα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, το πώς σκοπεύουν να ενσωματώσουν το εργαστήριο στην εκπαιδευτική διαδικασία, προγενέστερη εμπειρία σε σχολικά εργαστήρια, εφόσον υπάρχει, καθώς και το πώς εφαρμόστηκε η εμπειρία αυτή στον χώρο του σχολείου.

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη