Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο

Ο Καβάφης στα πανεπιστημιακά έδρανα μαζί με τους φοιτητές

18-22 ΜΑΡ 2019
 
Για φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Φοιτητές Ελληνικής Φιλολογίας, Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης προσεγγίζουν τον Καβάφη από διαφορετικές αφετηρίες μέσα από δύο δημιουργικά εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Το Αρχείο Καβάφη, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και το Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης, πραγματοποιεί δύο εργαστήρια προσεγγίζοντας την καβαφική ποίηση διαθεματικά.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές των δύο Τμημάτων θα συνεργαστούν, ενεργοποιώντας ή ανακαλύπτοντας δικά τους ταλέντα και δεξιότητες, θα χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τον πλούτο του ψηφιακού αρχείου Καβάφη, θα πειραματιστούν με τη μεταγραφή των καβαφικών ποιημάτων και θα δημιουργήσου νέα καλλιτεχνικά έργα και παρεμβάσεις με αφορμή αυτά.

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που ενθαρρύνει τη διεπιστημονική αξιοποίηση του ψηφιακού αρχειακού υλικού και τον εμπλουτισμό της φιλολογικής ύλης με περιεχόμενο και προσεγγίσεις που προέρχονται από άλλες τέχνες και τεχνικές μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

συντελεστές

Συνδιοργάνωση:
Εργαστήριο Νέας Ελληνικής Φιλολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Διευθυντής: Τάκης Καγιαλής, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας

Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων / Διευθυντής: Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ανθρωπολογίας της Τέχνης

διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο» απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές του 4ου έτους και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να γίνουν δεκτοί και φοιτητές άλλων ετών των ίδιων τμημάτων. Οι φοιτητές που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς το πρόγραμμα θα λάβουν Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο» είναι μια πρωτοβουλία του Αρχείου Καβάφη και πραγματοποιείται για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Νέας Ελληνικής Φιλολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η πολύχρονη εμπειρία από την υλοποίηση του καινοτόμου και δημιουργικού προγράμματος «Ο Καβάφης πάει σχολείο», το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό και έχει επισκεφθεί μέχρι στιγμής 48 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια, έθεσε τις βάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και στο περιβάλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα «Ο Καβάφης πάει Πανεπιστήμιο» δεν αποσκοπεί στην έρευνα και τη διδασκαλία, αλλά στη δημιουργική και διεπιστημονική αξιοποίηση του έργου και του ψηφιακού αρχείου του Κ. Π. Καβάφη από φοιτητές διαφορετικών κλάδων και ενδιαφερόντων σε πλαίσιο όχι αυστηρά ακαδημαϊκό, τέτοιο που να επιτρέπει ολότελα καινούργιες θεωρητικές διασυνδέσεις και απροσδόκητες καλλιτεχνικές επεξεργασίες του καβαφικού κειμενικού κόσμου.

Κόστος: Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Χώρος:
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Ημερομηνίες:
18-22 Μαρτίου 2019
 
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο education@onassis.org.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη