Ζωή σαν ανοιχτό βιβλίο / ΣΤΕΓΗ
menu

Ζωή σαν ανοιχτό βιβλίο

Μια παράσταση με δημιουργούς και ερμηνευτές άτομα με νοητική υστέρηση

ΙΑΝ – ΑΠΡ 2019
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λεωφόρος Αμαλίας 56)
Μια παράσταση που χτίζουμε βήμα βήμα, ξεφυλλίζοντας μαζί τα βιβλία της ζωής μας. Εμπειρίες, φράσεις, συναισθήματα και στιγμές που μας έχουν καθορίσει και περιγράφουν τι σημαίνει αναπηρία για τον καθένα μας, γίνονται η έμπνευση για να γράψουμε –και να παίξουμε ασφαλώς– το δικό μας πρωτότυπο θεατρικό έργο.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν 
Αντικείμενα, λέξεις, εικόνες, φωτογραφίες, μουσικές, τραγούδια και αναμνήσεις γίνονται η πρώτη ύλη με την οποία θα δουλέψουμε επί τρεις μήνες για να χτίσουμε τη θεατρική μας παράσταση.

Μια παράσταση που έχει στόχο να καταγράψει τα βιώματα των ανθρώπων με νοητική υστέρηση, φωτίζοντας παράλληλα τη μοναδικότητα του κάθε μέλους της ομάδας – την προσωπικότητα, τη φαντασία, το χιούμορ και τις ξεχωριστές του πτυχές.

Η διαδικασία αναμένεται συναρπαστική, με τόσα βιβλία ζωής να «ανοίγουν» στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και από μέσα τους να ξεπηδούν εμπειρίες, φράσεις και στιγμές που καθόρισαν τη ζωή μας και τα οποία ίσως περιγράφουν, άμεσα ή έμμεσα, τι σημαίνει αναπηρία για τον καθένα.

Ύστερα από τη σύνθεση του έργου και τις πρόβες, θα παρουσιάσουμε την παράσταση σε έφηβους μαθητές, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να κάνουμε διάλογο μαζί τους.

συντελεστές

Γεωργία Μαυραγάνη: Σκηνοθέτρια
Μαρία Ζαμπέρτση: Κοινωνική λειτουργός – ειδική παιδαγωγός 

Συνδιοργανωτής:
ΕΣΤΙΑ – Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους

Χώρος:
Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56, Αθήνα) 

Ημερομηνίες:
Ιανουάριος – Απρίλιος 2019

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν 

Η ημερομηνία της παράστασης και η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των σχολείων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παράσταση θα ανακοινωθούν σύντομα.

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη