Οι «Μικροί Ροβινσώνες» της ΕΛΕΠΑΠ… εν πλω / ΣΤΕΓΗ
menu

Οι «Μικροί Ροβινσώνες» της ΕΛΕΠΑΠ… εν πλω

Παιδιά με ή χωρίς αναπηρία ανακαλύπτουν την τέχνη της ναυσιπλοΐας

ΜΑΪ 2019
Για μεικτές ομάδες παιδιών του Δημοτικού από την ΕΛΕΠΑΠ με ή χωρίς κινητική αναπηρία
«Όρτσα τα πανιά» θα φωνάξουν μαθητές του Δημοτικού, που θα έχουν την ευκαιρία να ανέβουν σε ιστιοπλοϊκά σκάφη και να μάθουν μυστικά της ναυτικής τέχνης. Τι είναι άραγε η λαγουδέρα, ο φλόκος και η μαΐστρα; Αν σου πει ο καπετάνιος να τρέξεις στην πρύμνη του σκάφους, θα τρέξεις μπροστά ή πίσω; Θέλεις να μάθεις; Τότε γίνε κι εσύ ένας μικρός Ροβινσώνας.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Η ναυσιπλοΐα είναι ένας ολόκληρος κόσμος και ένας τρόπος να έρθεις ακόμα πιο κοντά στη θάλασσα. Η πλούσια ναυτική μας παράδοση και η πρώτη θέση μας στην παγκόσμια ναυτιλία φανερώνει πόσο πολύ την αγαπάμε.

Φέτος, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου θα φιλοξενήσει τους «Μικρούς Ροβινσώνες», όλους εσάς δηλαδή τους μαθητές Δημοτικού, με ή χωρίς αναπηρία, που θέλετε να ανέβετε σε αληθινά ιστιοπλοϊκά σκάφη και να γνωρίσετε βιωματικά τη ναυτική τέχνη.

Οι ιστιοπλόοι σάς περιμένουν και, μάλιστα, έχουν σκαρφιστεί έξυπνα παιχνίδια και δράσεις που θα προκαλέσουν σίγουρα το ενδιαφέρον σας και θα σας μάθουν νέες δεξιότητες. Θα μάθετε για τους ανέμους, τους ναυτικούς κόμπους, τα μέρη του σκάφους, τα πανιά και τον τρόπο πλοήγησης. Θα μάθετε όμως και για τη ζωή των ιστιοπλόων, από το πώς αποφασίζουν να χαράξουν μια θαλάσσια διαδρομή μέχρι τι… εφόδια παίρνουν μαζί στα μακρινά ταξίδια τους και τι τρώνε όταν βρίσκονται μεσοπέλαγα με δέκα μποφόρ.

συντελεστές

Κώστας Μάνθος: Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε: 
Μεικτές ομάδες παιδιών του Δημοτικού από την ΕΛΕΠΑΠ με ή χωρίς κινητική αναπηρία

Ημερομηνία: 
Μάιος 2019

Ώρες: 
10:00-13:00

Χώρος: 
Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου, Μαρίνα Φλοίσβου

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Τ. 210 3713000
E-mail: education@onassis.org

χορηγίες / συνεργασίες

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη