Εντός: Καλή τύχη / ΣΤΕΓΗ
menu

Εντός: Καλή τύχη

Χαρτογραφώντας το Δουργούτι, τη γειτονιά της Στέγης, με εικόνες

ΦΕΒ – ΙΟΥΝ 2019
17:00-21:00
 
Για άτομα 18 έως 35 ετών
Το Δουργούτι αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Στέγη. Αυτή τη φορά, μια ομάδα 20 συμμετεχόντων από την περιοχή και από την υπόλοιπη Αθήνα, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, καταγράφει μέσω της φωτογραφίας και της κινούμενης εικόνας τις ιδιαίτερες ποιότητες αυτής της ιστορικής συνοικίας.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Το Δουργούτι δεν είναι μόνο η γειτονιά της Στέγης. Είναι μια από τις ιστορικές συνοικίες της Αθήνας, με επάλληλα στρώματα, αναμείξεις και ενσωματώσεις. Παλίμψηστο, το Δουργούτι έχει να αφηγηθεί ιστορικές μνήμες, αλλά και να μιλήσει για ένα πρότυπο κοινωνίας όπου ζυμώθηκαν οι διαφορές των πολιτισμών, δημιουργώντας τελικά μια μοναδική ταυτότητα και φυσιογνωμία.
 
Την πλούσια ιστορία και τη σύνθεση της κοινωνίας αυτής θα καταγράψουμε οπτικά με μια ομάδα 20 νεαρών μελών, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, και πιο συγκεκριμένα δέκα ανθρώπους από τη γειτονιά και δέκα από άλλες περιοχές της πόλης.
 
Μέσω του θεωρητικού σεμιναρίου πάνω στον οπτικό πολιτισμό, της συνεχούς καθοδήγησης στο πρακτικό μέρος από τους συντελεστές/φωτογράφους, στοχευμένων ασκήσεων λήψης και προβληματισμού πάνω στην ίδια τη φωτογραφική διαδικασία, καθώς και τη συμπληρωματική χρήση του λόγου ως ήχου ή κειμένου, η διαδικασία θα οδηγηθεί σταδιακά προς την οργάνωση του αφηγήματος και την παραγωγή ενός τελικού έργου που θα παρουσιαστεί στη γειτονιά.

συντελεστές

Γιώργος Καραηλίας: Φωτογράφος
Γιώργος Πρίνος: Φωτογράφος
Παύλος Φυσάκης: Φωτογράφος

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες εργαστηρίων:
Τις Δευτέρες, 18 και 25 Φεβρουαρίου, 4 και 18 Μαρτίου, 1, 8, 15 και 22 Απριλίου & 6, 13, 20 και 27 Μαΐου 2019

Ημερομηνία δημόσιας παρουσίασης:
Ιούνιος 2019

Ώρες:
17:00-21:00

Απευθύνεται σε:
Άτομα 18 έως 35 ετών, με σχετική ή και καθόλου εμπειρία στη φωτογραφία, από την ευρύτερη γειτονιά του Δουργουτίου και από άλλες περιοχές της Αθήνας

Κόστος συμμετοχής:
Δωρεάν

Χώρος:
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) & η περιοχή του Δουργουτίου

Προϋποθέσεις:
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 (η ομάδα θα αποτελείται από 10 κατοίκους του Δουργουτίου και 10 κατοίκους άλλων περιοχών της Αθήνας)

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Για να λάβετε μέρος στο εργαστήριο, μας στέλνετε αίτηση ενδιαφέροντος, που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις), στο οποίο να αναφέρεται αν είστε κάτοικος Δουργουτίου ή κάποιας άλλης περιοχής, καθώς και ποια είναι η σχέση σας με τη φωτογραφία.
Θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής με βάση τα παραπάνω. 

Κρατήσεις:
T. 213 017 8002
Email: education@sgt.gr

χορηγίες / συνεργασίες

Χορηγός μετακινήσεων

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής

Με την υποστήριξη