αγγελική στελλάτου - σταύρος γασπαράτος / ΣΤΕΓΗ
menu

αγγελική στελλάτου - σταύρος γασπαράτος

επτά θανάσιμα αμαρτήματα

19, 20, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 29, 30, 31 Μαρτίου 201120:3001, 02 Απριλίου 201120:30
Κεντρική Σκηνή
Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους ορίζοντας το πνεύμα της συνεργασίας μεταξύ δύο τεχνών που ανέκαθεν ερωτοτροπούσαν: μουσική και χορός.
8 - 12 - 15 - 20 - 25 - 32 € 
Φοιτ. 10 - 15 €
Η Αγγελική Στελλάτου και ο Σταύρος Γασπαράτος, με εργαλεία τους η πρώτη την κίνηση και ο δεύτερος τη μουσική, ενώνουν τις δυνάμεις τους ορίζοντας από κοινού το πνεύμα της συνεργασίας ανάμεσα σε δύο τέχνες που ανέκαθεν ερωτοτροπούσαν: τη μουσική και το χορό. Σε αυτή τη δημιουργική συνύπαρξη παρέμειναν ανοιχτοί στο διάλογο, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση ανάμεσα στην κίνηση και τη μουσική, προκειμένου να οδηγηθούν σε μια παράσταση όπου οι δύο μορφές έκφρασης συμμετέχουν ισότιμα. Με διάχυτο τον προβληματισμό τους γύρω από την ανθρώπινη κατάσταση, στέκονται στην οδύνη της ανθρώπινης ψυχής, στον ατελεύτητο αγώνα του ανθρώπου να απελευθερωθεί από τις ενοχές του και απλώς να υπάρξει. Η ενασχόλησή τους με τα «επτά θανάσιμα αμαρτήματα» γέννησε μια σειρά από βασικά, ενοχλητικά και μάλλον αναπάντητα ερωτήματα. Τι είναι σήμερα η αμαρτία; Πώς υπάρχουμε μέσα σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον που τρέφει και διεγείρει την απληστία ή την αλαζονεία ενώ ταυτόχρονα τις καταδικάζει; Πώς διαχωρίζει κανείς την απόλαυση από την ενοχή; Πώς ζει το σώμα την ενοχή αυτή και σε ποια τιμωρία αυτοϋποβάλλεται η «αμαρτάνουσα» ανθρώπινη ψυχή; Πρόθεση της ομάδας δεν είναι να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, αλλά να μοιραστεί με τους θεατές έναν κόσμο που προέκυψε από τη γοητευτική και ενδιαφέρουσα συνάντησή της με την αμαρτία. Το κομμάτι χτίστηκε σταδιακά, με έμφαση στη συμπληρωματικότητα των δύο στοιχείων (μουσική-χορός) και στόχο την αλληλεπίδραση του ήχου με το σώμα, ώστε να μετατραπεί κι αυτό το τελευταίο σε μουσική. Όλοι μαζί –έντεκα χορευτές και πέντε μουσικοί που θα βρίσκονται ζωντανά επί σκηνής– επιχειρούν να δώσουν μια ευκαιρία στο «περιθώριο για λάθος», εκεί που η τόλμη και η ενστικτώδης επικοινωνία οδηγούν σε μια ειλικρινή κατάθεση. Γνώριμα υλικά, όπως οι απλές, μικρές, καθημερινές κινήσεις, κρίθηκαν απαραίτητα και πλαισιώθηκαν από μουσικές φράσεις με κλασικό και ηλεκτρονικό ήχο, δημιουργώντας έναν ιστό από σχέσεις: χορευτές-μουσικοί, κίνηση-μουσική, μουσικοί-κίνηση, χορευτές-μουσική.

συντελεστές

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Αγγελική Στελλάτου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σκηνικά: Χριστόφορος Μπρέλλης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: antidot.gr, Κώστας Γκίκας
Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη
Βοηθός Χορογράφου: Δάφνη Στεφάνου
Βοηθός Συνθέτη: Γιώργος Πούλιος
 
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Χορευτές: Ιωάννα Αποστόλου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ράνια Γλυμίτσα, Τάσος Καραχάλιος, Ρούλα Κουτρουμπέλη, Ίριδα Κυριακοπούλου, Κατερίνα Λιόντου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιώργος Μποντάρης, Aleksander Qejvanaj, François Renault

Μουσικοί
Αναστάσης Μισυρλής: τσέλο
Διονύσης Βερβιτσιώτης: βιολί
Θέμις Συμβουλόπουλος: κρουστά
Δημήτρης Χουντής: σαξόφωνο
Γιώργος Πούλιος: electronics

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Εκτέλεση παραγωγής: Prologos
Διεύθυνση παραγωγής: Nίκος Aθανασόπουλος, Bασίλης Kουτσαβλής
Κατασκευή σκηνικών: Lazaridis Scenic Studio
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23 Μαρ 2011

22:30 Κεντρική Σκηνή

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Συζήτηση με την Αγγελική Στελλάτου και τον Σταύρο Γασπαράτο

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

11 - 20 Φεβ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
22 € | Φοιτ. 12 €

ΧΟΡΟΣ

RootlessRoot Eyes in the Colors of the Rain

11 - 12 Δεκ 2010

17:00 Κεντρική Σκηνή
Ελεύθερη είσοδος | Απαραίτητη η κατοχή δελτίου εισόδου για την είσοδο

ΘΕΑΤΡΟ

Εγκαίνια Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Το πλήρες πρόγραμμα