Γιώργος Τρανταλίδης/Τριλογία & Gilad Atzmon / ΣΤΕΓΗ
menu

Γιώργος Τρανταλίδης/Τριλογία & Gilad Atzmon

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

2 Δεκεμβρίου 2011
21:00
Μικρή Σκηνή
Η πρώτη επί σκηνής συνεργασία τεσσάρων σπουδαίων μουσικών της τζαζ και του αυτοσχεδιασμού.
18 € | Μειωμ. 10 €
Τρεις δεξιοτέχνες με ψυχή, φαντασία και δύναμη, δηλαδή τρεις πραγματικοί δημιουργοί από την Ελλάδα, συναντούν έναν σπουδαίο αυτοσχεδιαστή από το διεθνές στερέωμα και συγκροτούν ένα εκρηκτικό σχήμα σύγχρονης τζαζ, ειδικά σχεδιασμένο για την έναρξη του πρώτου Πανοράματος Ελληνικής Τζαζ και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, με αναφορές στη μουσική παράδοση της Μεσογείου.

Οι Trilogia, που αποτελούνται από τον ντράμερ Γιώργο Τρανταλίδη, τον Γιώργο Κοντραφούρη στο hammond και τον Γιώτη Σαμαρά στην ηλεκτρική κιθάρα, συμπράττουν με τον σαξοφωνίστα Γκιλάντ Άτσμον, τον εύψυχο Εβραίο που δηλώνει εβραιόφωνος Παλαιστίνιος. Πέρα από τη μαχητική πολιτική στάση του, ο Άτσμον είναι ένας από τους παγκοσμίως γνωστούς τζαζίστες που ενώνει την ορμητικότητα του bebop με τους ήχους της Ανατολής.

Πρόκειται για την πρώτη επί σκηνής συνεργασία των τεσσάρων αυτών σπουδαίων μουσικών της τζαζ και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, η οποία δημιουργεί αίσθηση και προσδοκίες αφού ο καθένας τους έχει πίσω του μια μεγάλη προσωπική δισκογραφία και μια σημαντική διαδρομή είτε ως επικεφαλής γκρουπ είτε ως συνεργαζόμενος με άλλα διεθνή σχήματα.

Οι Trilogia και ο Γκιλάντ Άτσμον θα ξεδιπλώσουν με ευφάνταστο τρόπο μια μουσική γεμάτη ρυθμό, απόλαυση, ψυχή, ένταση, υποδειγματικά παιξίματα και κύριο χαρακτηριστικό τη μείξη Δύσης και Ανατολής. Ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό fusion με όχημα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό και επιβάτες τη μνήμη της παράδοσης και των ήχων της Ελλάδας, της Μεσογείου και του Αραβικού κόσμου.

συντελεστές

Trilogia
Γιώργος Τρανταλίδης: ντραμς
Γιώργος Κοντραφούρης: hammond
Γιώτης Σαμαράς: ηλεκτρική κιθάρα
Guest
Gilad Atzmon: σαξόφωνο
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4 Δεκ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
18 € | Μειωμ. 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χάρης Λαμπράκης Quartet & Andrea Romani Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

3 Δεκ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
18 € | Μειωμ. 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mode Plagal & Majid Bekkas Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ