Χάρης Λαμπράκης Quartet & Andrea Romani / ΣΤΕΓΗ
menu

Χάρης Λαμπράκης Quartet & Andrea Romani

Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

4 Δεκεμβρίου 2011
21:00
Μικρή Σκηνή
Το κουαρτέτο του πολυτάλαντου Χάρη Λαμπράκη συμπράττει με τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο Ιταλό φλαουτίστα Αντρέα Ρομάνι.
18 € | Μειωμ. 10 €
Πώς γίνεται να παίζεις modal τζαζ και να δίνεις την αίσθηση ότι μιλάς τη γλώσσα της Ανατολής; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, που περικλείει μια θεμελιακή αντίθεση, μπορεί να δώσει μόνον η μουσική και ο τρόπος παιξίματος του κουαρτέτου του Χάρη Λαμπράκη.

Την τρίτη και τελευταία βραδιά του Πανοράματος Ελληνικής Τζαζ, ο Χάρης Λαμπράκης στο νέυ, ο Νίκος Σιδηροκαστρίτης στα τύμπανα, ο Δημήτρης Θεοχάρης στο πιάνο και ο Δημήτρης Τσεκούρας στο κοντραμπάσο συμπράττουν με τον νεαρό αλλά ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Ιταλό φλαουτίστα Αντρέα Ρομάνι, που τον τελευταίο καιρό ζει στη χώρα μας.

Το κουαρτέτο του Χάρη Λαμπράκη αποτελεί τη σύμπραξη τεσσάρων μουσικών με κοινές αναφορές, αλλά και με αξιοσημείωτη πορεία ως σολίστες. Σημείο εκκίνησης για όλους αποτελεί η τροπική (modal) τζαζ των δεκαετιών του 1960 και του 1970, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και η παραδοσιακή μουσική της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι επιρροές από τον John Coltrane και τον Bill Evans, αλλά και η έμπνευση από δυτικές αρμονίες, ρυθμούς και μελωδίες, είναι προφανείς. Ωστόσο, το μεγάλο μουσικό όπλο του σχήματος είναι ότι κατορθώνει να ακούγεται ως το απόλυτα σύγχρονο γκρουπ της ελληνικής τζαζ σκηνής, με έναν ήχο συμπαγή, καινούργιο, δημιουργικό, που είναι αποτέλεσμα ώσμωσης ποικίλων μουσικών στοιχείων, καταβολών και επιρροών, όπου όμως αδυνατείς να διακρίνεις τα επιμέρους «δομικά υλικά».

Η μουσική τους, κοντολογίς, αποτελεί δικαίωση της έννοιας της «καθαρής δημιουργίας».

συντελεστές

Χάρης Λαμπράκης Quartet
Χάρης Λαμπράκης: νέυ
Νίκος Σιδηροκαστρίτης: ντραμς
Δημήτρης Θεοχάρης: πιάνο
Δημήτρης Τσεκούρας: μπάσο
Guest
Andrea Romani: φλάουτο
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

3 Δεκ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
18 € | Μειωμ. 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mode Plagal & Majid Bekkas Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ

2 Δεκ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
18 € | Μειωμ. 10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Τρανταλίδης/Τριλογία & Gilad Atzmon Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ