Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών / ΣΤΕΓΗ
menu

Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών

Medea Electronique


Σαββατοκύριακα 24-25 Σεπτεμβρίου & 8-9 Οκτωβρίου 2011
10:30
Η Στέγη και οι συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria Residency προσφέρουν έναν κύκλο εργαστηριών και σεμιναρίων σχετικά με τα σύγχρονα νέα μέσα στην τέχνη και τον αυτοσχεδιασμό.
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, θέλοντας να ενισχύσει και να προβάλει νέα καλλιτεχνικά σχήματα που δημιουργούν ομαδικά και εκφράζονται με διαφορετικά νέα μέσα, θα συνεργαστεί φέτος με την ομάδα Medea Electronique για την παρουσίαση στη Στέγη του residency Κουμαριά.

Το 10ήμερο ερευνητικό εργαστήριο-residency Κουμαριά έχει θέμα του τον αυτοσχεδιασμό. Είναι ένα ορμητήριο για καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα νέα μέσα, οι οποίοι συγκεντρώνονται στην περιοχή της Σελλασίας, κοντά στη Σπάρτη. Εμπνευσμένοι από την ελληνική φύση, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε έναν αυτοσχεδιαστικό πολυπολιτισμικό διάλογο δημιουργίας, ενώ θα ακολουθήσει η παραγωγή και παρουσίαση του έργου τους στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πιο συγκεκριμένα, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μαζί με τους συμμετέχοντες του Medea Electronique Koumaria Residency θα προσφέρουν έναν κύκλο εργαστηριών και σεμιναρίων σχετικά με τα σύγχρονα νέα μέσα στην τέχνη και τον αυτοσχεδιασμό. Με έμφαση στη θεματική προσέγγιση της γνώσης, το θέμα των εργαστηρίων και των σεμιναρίων, όπως και του residency, θα είναι ο προβληματισμός για το τι είναι ταυτότητα και πώς την εκφράζουμε. Τα εργαστήρια και τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (24-25/9) και το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (8-9/10).

Οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν άμεση επαφή όχι μόνο με την τελευταία τεχνολογία σε αντικείμενα όπως ο χορός, η ηλεκτρονική μουσική, η video art, το VJing, η φωτογραφία και το stop-motion animation, αλλά και προσωπική διδασκαλία από καταξιωμένους επαγγελματίες. Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με ένα συλλογικό έργο από τις διαφορετικές ομάδες, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στα συγκεκριμένα εργαστήρια οι συμμετέχοντες:

- Θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν/συζητήσουν/γνωρίσουν επαγγελματίες του χώρου, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.
- Θα λάβουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο που έχουν επιλέξει με κοινό άξονα τα νέα μέσα (π.χ. εργαστήριο stop-motion animation, εργαστήριο VJ και φωτογραφίας, εργαστήριο αυτοσχεδιαστικού χορού, εργαστήριο μουσικού αυτοσχεδιασμού).
- Θα αξιοποιήσουν τα νέα μέσα και την υπάρχουσα τεχνολογία (π.χ. iPhone, android, κ.λπ., νέες τεχνολογίες τηλεφώνων που χρησιμοποιούν οι νέοι σήμερα) για τη δημιουργία έργων πολυμέσων.
- Θα εργαστούν σε ομάδες και, με αφετηρία την έννοια της συνεργασίας, θα παρουσιάσουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών το έργο πολυμέσων που δημιούργησαν στα εργαστήρια.

Κύκλοι εργαστηρίων (κάντε κλικ για περισσότερες πληροφορίες):

•    Video και video mapping
•    Μουσική
•    Stop-motion animation
•    Χορός

διαβάστε περισσότερα

Κρατήσεις:
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη:
Tηλ: 213-017-8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 Οκτ 2011

20:00 Μικρή Σκηνή
10 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Medea Electronique Koumaria 2011 Residency

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

8 - 9 Οκτ 2011

12:30
30€ για τα δύο εργαστήρια (υποχρεωτική συμμετοχή)

ΕΦΗΒΟΙ

Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών Χορός

24 Σεπ - 9 Οκτ 2011

10:30
40€ το κάθε παιδί και 20€ ο καθένας από τους γονείς για το κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

ΕΦΗΒΟΙ

Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών Stop-motion animation

24 Σεπ - 9 Οκτ 2011

13:00
60€ για τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

ΕΦΗΒΟΙ

Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών Μουσική

24 Σεπ - 9 Οκτ 2011

10:30
60€ για τον κύκλο των τεσσάρων εργαστηρίων (υποχρεωτική συμμετοχή)

ΕΦΗΒΟΙ

Πρόγραμμα νέων μέσων και τεχνολογιών Video και video mapping