Ο ήχος των εικόνων / ΣΤΕΓΗ
menu

Ο ήχος των εικόνων

Εικαστική και μουσική δημιουργία

Κυριακές 16, 23 & Κυριακή 30 Ιανουαρίου
11:00-14:00
5ος όροφος - Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
Κύκλος εργαστηρίων εικαστικής και μουσικής δημιουργίας για νέους 12-17 ετών με αφορμή την παράσταση «Γκόγια-Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής».
€45 το κάθε παιδί (για τον κύκλο των τριών εργαστηρίων),
€36 το κάθε παιδί, όταν πρόκειται για αδέλφια
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με το πώς η σύγχρονη πραγματικότητα μπορεί να γίνει αφετηρία μιας εικαστικής πρόκλησης και μιας μουσικής σύνθεσης, καταλήγοντας στο συνδυασμό των δύο αυτών τεχνών σε video art.

Η πρώτη συνάντηση (16/1) εστιάζει στην εικαστική πλευρά του εργαστηρίου. Γεγονότα της καθημερινότητας γίνονται γόνιμο υλικό για μια δημιουργία που χρησιμοποιεί τις τεχνικές των κόμικς, του κολλάζ και του βίντεο. Στη δεύτερη συνάντηση (23/1), μέσα από αυτοσχεδιασμούς, η ομάδα δημιουργεί τη μουσική που συνοδεύει το κινηματογραφημένο υλικό της πρώτης συνάντησης, μαθαίνοντας δυνατότητες παραγωγής ήχου με μικρόφωνα επαφής επικολλημένα σε καθημερινά αντικείμενα, τροποποιημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αυτοσχέδια κυκλώματα και υψηλή ψηφιακή τεχνολογία. Στην τρίτη και τελευταία συνάντηση (30/1), η ομάδα συνδυάζει τα βίντεο με τη μουσική τους υπόκρουση, αποκαλύπτοντας μέσα από αυτήν την εμπειρία τη σχέση της οπτικής αφήγησης με τη μουσική. Πάνω σε αυτή τη σχέση βασίζεται και το βίντεο της παράστασης Γκόγια-Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής, στο οποίο γίνονται παραλληλισμοί ανάμεσα σε πίνακες και μουσικές συνθέσεις που απορρέουν τόσο από την επικαιρότητα της εποχής των δύο καλλιτεχνών, όσο και από κοινά προσωπικά τους βιώματα. Η ομάδα έχει επίσης την ευκαιρία μιας διαδραστικής προσέγγισης σε επιλεγμένα έργα του Γκόγια και του Μπετόβεν, έτσι ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση της 5ης ή της 6ης Φεβρουαρίου, έχοντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το θέμα.

συντελεστές

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τους καλλιτέχνες:

Κατερίνα Μπαραμπούτη, εικαστικός και performer: εκτέλεση εργαστηρίου στις 16/1
Tim Ward, συνθέτης: εκτέλεση εργαστηρίου στις 23 και 30/1
Λορέντα Ράμου, πιανίστρια: σύλληψη και οργάνωση εργαστηρίου, εκτέλεση εργαστηρίου στις 30/1

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 12-17 ετών

Γλώσσα:
Ελληνικά

Προϋποθέσεις:
Απαραίτητη η συμμετοχή και στα τρία εργαστήρια του κύκλου.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

5 - 6 Φεβ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
25 € | Φοιτ. 15 €

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λορέντα Ράμου & Medea Electronique Γκόγια - Μπετόβεν: Δρόμοι σιωπής