Οικογενειακό εργαστήριο κατασκευής & εμψύχωσης κούκλας / ΣΤΕΓΗ
menu
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011
18:00-20:00
5ος όροφος - Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
Παιδιά ηλικίας 4 έως και 10 ετών, μαζί με τους γονείς τους, διασκεδάζουν κατασκευάζοντας κούκλες και μαθαίνουν πώς να τις εμψυχώνουν.
€10 το κάθε παιδί (€7 όταν πρόκειται για αδέλφια) και €5 καθένας από τους γονείς
Με πηγή έμπνευσης το μανιάτικο παραμύθι «Η Ταρώ και ο Ζαχαροζυμωμένος», σε απόδοση Αθηνάς Μπίνιου, στο οποίο βασίστηκε και η παράσταση Ο Ζαχαροζυμωμένος που παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, παιδιά ηλικίας 4 έως και 10 ετών, μαζί με τους γονείς τους, διασκεδάζουν κατασκευάζοντας κούκλες και μαθαίνουν πώς να τις εμψυχώνουν.

Το παραμύθι έχει ως κεντρική ιδέα το πλάσιμο ενός ανθρώπου από ζυμάρι, ο οποίος παίρνει ζωή από τη δημιουργό του μέσω της αγάπης. Έτσι λοιπόν, και όσοι συμμετέχουν στο εργαστήριο με απλά καθημερινά αντικείμενα δημιουργούν κούκλες και χαρακτήρες και παίζουν σκηνές από το παραμύθι. Σαν παράδειγμα, στην παράσταση Ο Ζαχαροζυμωμένος, εκτός των υπολοίπων υλικών, χρησιμοποιούνται και δύο λαβίδες σερβιρίσματος φαγητού που εμφανίζονται ως μουσικά χελιδόνια. Αυτή και μόνο η ιδέα-παράδειγμα, ας ενεργοποιήσει τη φαντασία παιδιών και γονιών ώστε να τροποποιήσουμε καθημερινά αντικείμενα σε… «ανθρώπινες» κούκλες. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να στήσουμε μια μικρή παράσταση για τους φίλους μας, ακόμα και στο σπίτι μας!

Από τους συμμετέχοντες ζητείται να φέρουν μαζί τους δύο μη χρηστικά αντικείμενα –κάτι που δεν χρησιμοποιούν, όπως ένα παλιό παπούτσι, μια πλαστική κανάτα, μια χτένα, μια ξύλινη κουτάλα, ένα καπέλο, ένα κουτί, κ.α.– τα οποία να μην είναι ανθρωπόμορφα, βαριά, εύθραυστα ή αιχμηρά, αλλά απλώς να τους εμπνέουν ώστε να τα μετατρέψουν σε κούκλα!

συντελεστές

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τη δημιουργό-περφόρμερ Εμμανουέλα Καποκάκη.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Παιδιά ηλικίας 4 έως και 10 ετών, μαζί με τους γονείς τους

Γλώσσα:
Ελληνικά

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

2 - 4 Φεβ 2011

21:00 Μικρή Σκηνή
15 € | Φοιτ. 7 €

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ

Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» Ο Ζαχαροζυμωμένος