Το αυθεντικό παιχνίδι / ΣΤΕΓΗ
menu

Το αυθεντικό παιχνίδι

Τις Κυριακές, 16, 23 & 30 Οκτωβρίου και 6 Νοεμβρίου
11:00-12:30
Παίζουμε στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα.
20€ το κάθε παιδί και 20€ ο κάθε γονέας, και για τις τέσσερις συναντήσεις (υποχρεωτική συμμετοχή)
Παίζουμε στο επίπεδο των παιδιών, στο ύψος τους, ως συμπαίκτες, σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητές και νικημένους, χωρίς ανταγωνισμό και επιθετικότητα.

Το αυθεντικό παιχνίδι, με έναν άμεσο, αυθόρμητο, μη-λεκτικό τρόπο, καλλιεργεί τη συναισθηματική νοημοσύνη, την επαφή με τον εαυτό, τους άλλους και το περιβάλλον, χτίζοντας σχέσεις βαθιάς εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αποδοχής.

Μέσα από το αυθεντικό παιχνίδι, ενθαρρύνεται η σωματική και συναισθηματική έκφραση του παιδιού, ενώ σε επόμενο χρονικό στάδιο η ελεύθερη δημιουργική έκφραση συνδυάζεται με κινητικές, εικαστικές και συμβολικές δραστηριότητες. Όλο αυτό λειτουργεί για τους συμμετέχοντες ως μια εμπειρία αυτογνωσίας, διεύρυνσης της εικόνας του εαυτού, ενδυνάμωσης της εικόνας του σώματος, ενίσχυσης της νοητικής και συναισθηματικής νοημοσύνης.

Στον κύκλο των τεσσάρων συναντήσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή και γνωριμία με το αυθεντικό παιχνίδι και τη φιλοσοφία του, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις προσωπικές τους δυνατότητες μέσα από εικαστικές δραστηριότητες, κινητικούς αυτοσχεδιασμούς και ομαδικά και διαπροσωπικά παιχνίδια έκφρασης. Ο βιωματικός χαρακτήρας των συναντήσεων θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες στη διαδικασία μετάβασης της εμπειρίας τους σε πράξη.

Ο κύκλος των τεσσάρων συναντήσεων απευθύνεται σε ομάδα γονέων-βρεφών. Στους γονείς, που μέσα από τις δραστηριότητες θα κληθούν να «βγάλουν» από μέσα τους το παιδί που κρύβουν, θα δοθεί το υλικό (παιχνίδια, καλλιτεχνικά υλικά, τρόποι μη-λεκτικής έκφρασης) ώστε να έρθουν πιο κοντά στην κατανόηση των παιδιών τους και στη μεγαλύτερη αποδοχή των αμοιβαίων αναγκών τους.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο και καθηγήτρια χορού Μαρία Κολιοπούλου και τις ψυχολόγους-ψυχοθεραπεύτριες Αγγελική Καλαντζοπούλου και Βάνα Κολιοπούλου.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Γονείς με βρέφη (10 μηνών-2 ετών)

Γλώσσα:
Ελληνικά

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα