Ανιχνεύοντας τον 20ό αιώνα / ΣΤΕΓΗ
menu

Ανιχνεύοντας τον 20ό αιώνα

Ένα ηχητικό καλειδοσκόπιο με την Καμεράτα

18 & 22/11/2011, 17 & 24/1, 21 & 24/2, 20/3 & 15/5/2012
11:00-12:30
Γενικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καλλιέργεια της μουσικής αίσθησης των μαθητών και η ενεργοποίησή τους για γνωριμία και επαφή με την οικογένεια των εγχόρδων.
7 € ανά μαθητή
Γενικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η καλλιέργεια της μουσικής αίσθησης των μαθητών και η ενεργοποίησή τους για γνωριμία και επαφή με την οικογένεια των εγχόρδων. Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα τους προσφέρει η Καμεράτα, μία από τις καλύτερες ορχήστρες της χώρας μας. Ειδικότερα, εστιάζοντας στο ρεπερτόριο και στα ποικίλων κατευθύνσεων μουσικά ρεύματα του 20ού αιώνα (από την κλασική έως την κινηματογραφική μουσική και από τους πειραματισμούς έως την έντεχνη και την ποπ), τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη σύγχρονη μουσική γλώσσα και τους νέους ορίζοντές της, που τόσο έχουν εμπλουτίσει την αισθητική μας απόλαυση. Σε ένα ζωντανό περιβάλλον, όπου χτίζονται γέφυρες επικοινωνίας μέσω της συζήτησης και της ανταλλαγής απόψεων, παρέχονται οι πληροφορίες για τα όργανα, ενώ το ρεπερτόριο δίνει την αφορμή για ανάπτυξη συζητήσεων –με πρακτικά παραδείγματα– σε θέματα όπως η ενορχήστρωση, το ηχόχρωμα, ο ρόλος του κάθε οργάνου στο κομμάτι, ο ρυθμός, η συνοδεία, η δομή κλπ. Ο ρόλος των μαθητών σε αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία είναι πάντα σημαντικός, γιατί μέσα από τη δική τους διάθεση, την ανταπόκριση στα ερεθίσματα και τη συμμετοχή στο διάλογο «κατευθύνουν» το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Πολλές φορές μπορεί να προκύπτουν και προβληματισμοί γύρω από μουσικά θέματα ή και γενικότερου ενδιαφέροντος, π.χ. για την καθημερινότητα των μουσικών. Πρόκειται για μια εκπαιδευτική παράσταση που θα αποτελέσει το έναυσμα για πολλές δράσεις στην τάξη!

συντελεστές

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τη συνθέτρια, μουσικό και παιδαγωγό, Σοφία Καμαγιάννη.

διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες:
Παρασκευή 18 & Τρίτη 22 Νοεμβρίου, Τρίτη 17 & Τρίτη 24 Ιανουαρίου, Τρίτη 21 & Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, Τρίτη 20 Μαρτίου και Τρίτη 15 Μαΐου

Γλώσσα:
Ελληνικά

Απευθύνεται σε:
Μαθητές από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Β΄ Γυμνασίου

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα