Πολυγλωσσία / ΣΤΕΓΗ
menu

Πολυγλωσσία

Υλικά και Τεχνικές: Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή, από 21 Μαρτίου έως 10 Ιουνίου 2011
10:00 – 11:30
Εκθεσιακός χώρος
Μια διαδραστική ξενάγηση, με ενεργό συμμετοχή του μαθητή, στον εκθεσιακό χώρο και ένα εργαστήριο, όπου οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους έργο τέχνης, το οποίο παίρνουν μαζί τους.
3€ ανά μαθητή
Η έκθεση που εγκαινιάζει τον εκθεσιακό χώρο της Στέγης φέρει τον τίτλο Πολυγλωσσία. Αφορά καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής οι οποίοι έχουν γεννηθεί ή ζουν και δημιουργούν στο εξωτερικό. Στόχος της έκθεσης είναι να συνομιλήσουν εικαστικά, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, όπως ζωγραφική, γλυπτική, ηχητικές εγκαταστάσεις, βίντεο-προβολές, φωτογραφία, κ.λπ., καλλιτέχνες όπως η Χρύσα, ο Στήβεν Αντωνάκος, ο Παύλος, ο Τάκις, o Γιάννης Κουνέλλης, η Ζωή Κεραμέα κ.ά. που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, μιλούν διάφορες γλώσσες, έχουν διαφορετικά βιώματα και παραστάσεις, καταδεικνύοντας έτσι τις σχέσεις και τις αποκλίσεις τους.

Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Υλικά και Τεχνικές: Έλληνες καλλιτέχνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό». Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστική ξενάγηση (με ενεργό συμμετοχή του μαθητή) στον εκθεσιακό χώρο και εργαστήριο, όπου οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους έργο τέχνης, το οποίο παίρνουν μαζί τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  προσαρμόζεται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και τη δυναμική της κάθε ομάδας, ενώ όλα τα προγράμματα έχουν κύριο γνώμονά τους τη συζήτηση και εξερεύνηση διαφορετικών υλικών και τεχνικών.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξη) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προϋποθέσεις:
Η διαμόρφωση του χώρου επιτρέπει την επίσκεψη ενός τμήματος από κάθε τάξη κάθε φορά στα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15 Μαρ - 30 Ιουν 2011

12:00 Εκθεσιακός χώρος
7 € | Μειωμ. 3,5€, 3€ μόνο για εκπαιδευτικά προγράμματα (πληροφορίες εδώ)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πολυγλωσσία