Ανοιχτές γενικές πρόβες / ΣΤΕΓΗ
menu

Ανοιχτές γενικές πρόβες

Η Καμεράτα ανοίγει τις πρόβες της στους μαθητές των σχολείων!

Η Καμεράτα με όργανα εποχής
Η Καμεράτα με όργανα εποχής
Η Καμεράτα με όργανα εποχής
Η Καμεράτα με όργανα εποχής


20 Δεκεμβρίου 2011, 23 Ιανουαρίου, 27 Μαρτίου & 22 Απριλίου 2012 *
10:30-12:00
Κεντρική Σκηνή
Ζήστε μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας τις γενικές πρόβες μιας από τις κορυφαίες ελληνικές ορχήστρες.
5 € ανά μαθητή
Ζήστε μια μοναδική εμπειρία παρακολουθώντας τις γενικές πρόβες μιας από τις κορυφαίες ελληνικές ορχήστρες. Οι μουσικοί της Καμεράτα και ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου σας ξεναγούν στο μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής. Μιλήστε με τον μαέστρο και τους μουσικούς, μάθετε για τα αριστουργηματικά έργα, δείτε από κοντά πώς γίνεται η πρόβα της ορχήστρας, γνωρίστε τα μουσικά όργανα και –γιατί όχι;– δοκιμάστε να παίξετε με κάποια από αυτά. Ακούστε το μοναδικό ήχο της ορχήστρας μέσα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με την άρτια ακουστική.

Η κλασική μουσική, με ένα πιο φιλικό πρόσωπο, γίνεται προσιτή στους μαθητές των σχολείων χαρίζοντάς τους μια σπάνια διαδραστική εμπειρία.


* Ημερομηνίες:

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, τα όργανα εποχής της Καμεράτα, μια εξαίρετη ομάδα σολίστ με εξειδίκευση στη μουσική του Χαίντελ και η χορωδία του Δήμου Αθηναίων, στην τρίτη της συνεργασία με την ορχήστρα, δίνουν νέα πνοή στο διαχρονικό αριστούργημα που μεταδίδει με τρόπο μοναδικό το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, οι πολυαγαπημένες Τέσσερις Εποχές του Βιβάλντι, με σολίστ τους κορυφαίους της Καμεράτα σε όργανα εποχής, συναντούν τη βραβευμένη με Όσκαρ μουσική του Αμερικανού John Corigliano για τη γνωστή ταινία Το κόκκινο βιολί, με τη δεξιοτεχνική ερμηνεία του Γιώργου Δεμερτζή.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου, το «θαύμα της Βιέννης του 1800»: η λαμπρή αυστριακή πρωτεύουσα, ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά κέντρα της Ευρώπης του 18ου αι. γίνεται ο πόλος έλξης για τέσσερις συνθέτες (Χάυντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμπερτ) που έμελλε να σημαδέψουν την ιστορία της μουσικής όσο κανείς άλλος.

Το βιεννέζικο φορτεπιάνο, τα αντίγραφα πνευστών του 1800, οι εντέρινες χορδές και τα κλασικά δοξάρια της ορχήστρας, υπό την καθοδήγηση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, μας φέρνουν κοντά στους μαγικούς ήχους που ενέπνευσαν μερικά από τα μεγαλύτερα μουσικά αριστουργήματα.

Την Κυριακή 22 Απριλίου, ο Περικλής Κούκος, ο Γιώργος Κουμεντάκης και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συνομιλούν με τον Λυλύ, τον Ραμώ και τον Γκλουκ. Τρεις εντυπωσιακές χορευτικές σουίτες από όπερες που παρουσιάστηκαν στο παραμυθένιο μπαρόκ Παρίσι του 18ου αι. εναλλάσσονται με τρία νέα έργα, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, που έγραψαν ειδικά για την Καμεράτα με όργανα εποχής τρεις κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες.

συντελεστές

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον μαέστρο της Καμεράτα Γιώργο Πέτρου και τους μουσικούς της ορχήστρας.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Δημοτικού (Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Τάξη), Γυμνασίου και Λυκείου

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8004
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα