Συζήτηση με τον Yves Jacques / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τον Yves Jacques

Robert Lepage / Ex Machina


14 Οκτωβρίου 2011
22:40
Κεντρική Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση του <em>The Far Side of the Moon</em>, με τον ερμηνευτή Yves Jacques.
Συζήτηση μετά την παράσταση του The Far Side of the Moon, με τον ερμηνευτή Yves Jacques.

Ο Υβ Ζακ [γενν. 1956 Κεμπέκ] ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στη γενέτειρά του και συνέχισε πρώτα στο Μόντρεαλ και ύστερα στο Παρίσι, όπου είναι πλέον εγκατεστημένος μόνιμα και παίζει σε θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Η διεθνής αναγνώριση του ταλέντου του ήρθε με τη συμμετοχή του στην ταινία Η πτώση της αμερικανικής αυτοκρατορίας (Le déclin de l’empire américain, 1986) του Denys Arcand. Το άστρο του συνέχισε να λάμπει με τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραγωγές τόσο στη Γαλλία όσο και στο Κεμπέκ. Ο Ζακ ξανασυναντήθηκε με τους ηθοποιούς της Πτώσης στα πλατώ των γυρισμάτων για άλλη μια επιτυχημένη ταινία του Αρκάν, την Επέλαση των βαρβάρων (Les invasions barbares, 2003). Έπαιξε επίσης, μεταξύ άλλων, στις ταινίες Η μικρή Λιλή (La petite Lily, 2003) του Claude Miller, Séraphin: un homme et son péché (2003) του Charles Binamé και Ο δήμιος του Σεν-Πιερ (La veuve de Saint-Pierre, 1999) του Patrice Leconte, καθώς και στην επική γαλλο-καναδική μίνι-σειρά που μετέφερε στη μικρή οθόνη τη ζωή του Ναπολέοντα, σε σκηνοθεσία του Yves Simoneau (Napoléon, 2002).

Ο Ζακ περιοδεύει εδώ και δέκα χρόνια ανά τον κόσμο με το έργο του Λεπάζ, The Far Side of the Moon, το οποίο ερμηνεύει είτε στα γαλλικά (όπως στη χώρα μας) είτε στα αγγλικά, έχοντας κατακτήσει το κοινό σε μια σειρά από πόλεις της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, της Ιαπωνίας και της Ασίας.

συντελεστές

Συντονισμός: Κάτια Αρφαρά, Υπεύθυνη Τομέα Θεάτρου & Χορού Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα:
Γαλλικά/Ελληνικά

Προϋποθέσεις:
Οι συμμετέχοντες είναι το κοινό της παράστασης. Υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.