Συζήτηση με τους bijoux de Kant / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τους bijoux de Kant

bijoux de Kant


21 Ιανουαρίου 2011
23:00
Μικρή Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση του Βέρθερου, με τον σκηνοθέτη/σκηνογράφο Γιάννη Σκουρλέτη και μέλη της ομάδας bijoux de Kant.

Η ομάδα bijoux de Kant ασχολείται κυρίως με το ρομαντισμό. Με τις παραστάσεις της φιλοδοξεί να παρουσιάσει θεάματα στα οποία κυριαρχεί η αισθητική απόδοση των έργων επί σκηνής και η πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Σκοπός της ομάδας είναι η σύνθεση μιας «νέας εικόνας» για το θέατρο, όπου καθοριστική συμβολή έχουν και τα βίντεο. Κεντρικοί θεματικοί άξονες είναι ο ρομαντικός λόγος, η ποίηση, ο έρωτας και ο θάνατος. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών η ομάδα ανέβασε την παράσταση Χρώματα, βασισμένη στη Θεωρία των Χρωμάτων του Γκαίτε. «Για την ανατρεπτική, εμπνευσμένη και εξαιρετικής αισθητικής» σκηνοθεσία του In Extremis ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

συντελεστές

Συντονισμός: Δημήτρης Τσατσούλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, κριτικός θεάτρου