Συζήτηση με τον Γιώργο Δεπάστα, τον Στάθη Λιβαθινό και τη θεατρική ομάδα του / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τον Γιώργο Δεπάστα, τον Στάθη Λιβαθινό και τη θεατρική ομάδα του

Στάθης Λιβαθινός


27 Ιανουαρίου 2011
22:30
Κεντρική Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση Ο θάνατος του Δαντόν με τον σκηνοθέτη/δημιουργό Στάθη Λιβαθινό, τον μεταφραστή Γιώργο Δεπάστα και τους ηθοποιούς της παράστασης.

Ο Στάθης Λιβαθινός γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Πέλου Κατσέλη και της Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως ηθοποιός µε το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη (1981-83). Σπούδασε σκηνοθεσία στο Κρατικό Ινστιτούτο Θεάτρου της Μόσχας (1984-90), απ’ όπου αποφοίτησε αριστούχος µε M.A.

Βραβεύτηκε µε το Βραβείο Κριτικών Μόσχας για τη διπλωματική του παράσταση Οι Ρόζενγκραντς και Γκίλντενστερν πέθαναν στο Θέατρο Μαγιακόφσκι, το 1990. Την περίοδο 1991-1997 έπαιξε ως ηθοποιός στο Θέατρο Αµόρε, στο Θέατρο Εξαρχείων και στο Θέατρο Αθηνών. Βραβεύτηκε µε το Βραβείο Νέων Δημιουργών από την Ένωση Κριτικών Θεάτρου. Για τις σκηνοθετικές του δουλειές τιμήθηκε µε το Βραβείο Φώτος Πολίτης (2001-2003). Δίδαξε το μάθημα της σκηνοθεσίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών (1997-1999). Έχει διδάξει υποκριτική και σκηνοθεσία στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Ηθοποιών του Πανεπιστημίου Harvard της Βοστώνης. Την περίοδο 2001-2007 ήταν Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει σκηνοθετήσει δεκάδες παραστάσεις, συνεργαζόμενος με μια ομάδα ταλαντούχων νέων ηθοποιών, πολλοί από τους οποίους έχουν βραβευτεί για τις ερμηνείες τους.

συντελεστές

Συντονισμός: Πλάτων Μαυρομούστακος, Θεατρολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών