Συζήτηση με τους Guy Cassiers, Josse De Pauw και Erwin Jans / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τους Guy Cassiers, Josse De Pauw και Erwin Jans

Guy Cassiers


25 Φεβρουαρίου 2011
23:00
Κεντρική Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση Κάτω από το ηφαίστειο, με τους συντελεστές, Guy Cassiers (σκηνοθεσία), Josse De Pauw (κείμενο, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα στου Malcolm Lowry) και Erwin Jans (δραματουργία).

Ο Γκυ Κασσίερς (γενν. 1960), καλλιτεχνικός διευθυντής του Τονήλχαους, έχει διαμορφώσει ένα πολύ προσωπικό θέατρο, όπου η τεχνολογία κατά τρόπο αιφνιδιαστικό προσδίδει βάθος στα συναισθήματα. Ο Κασσίερς συνδυάζει την έλξη που του ασκεί η τεχνολογία με το πάθος του για τη λογοτεχνία. Ανάμεσα στις σημαντικότερες δημιουργίες του συγκαταλέγονται το Bezonken rood (Βυθισμένο κόκκινο, 2004), βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γερούν Μπράουερς, και ο τετραμερής κύκλος Προυστ (2002-2004). Η δουλειά του εκτιμάται διεθνώς ολοένα και περισσότερο.

Ο Γιόσσε Ντε Πάου (γενν. 1952), ηθοποιός, συγγραφέας και θεατρικός σκηνοθέτης έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, εικαστικούς, συνθέτες και μουσικούς. Το 1989 έπαιξε τον πρώτο του μεγάλο ρόλο σε κινηματογραφική ταινία και έκτοτε έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από πενήντα βελγικές και διεθνείς ταινίες. Είναι και συγγραφέας, έχοντας εκδώσει λογοτεχνικά και ταξιδιωτικά βιβλία, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Τονήλχαους της Αμβέρσας, την περίοδο 2005-6.

Το Τονήλχαους αντιμετωπίζει την Αμβέρσα ως το φυσικό καλλιτεχνικό ενδιαίτημά του και επιδίωξή του είναι να αποτελέσει μέρος της πολιτιστικής ζωής της πόλης και της αστικής της κουλτούρας. Το Bourla, το θέατρο που χρησιμοποιεί για τις παραστάσεις του, βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης και η ομάδα, με την ποικιλία των παραστάσεών της, θέλει να απευθυνθεί σε διαφορετικό κάθε φορά κοινό βάζοντας όμως πάντα τη σφραγίδα τους σε αυτό το συμβολικό σημείο. Το Τονήλχαους αποσκοπεί να αναπτύξει τις κατάλληλες μορφές συνεργασίας μεταξύ καλλιτεχνικών, κοινωνικών και πολιτιστικών οργανισμών και να αποτελέσει κατ’ αυτό τον τρόπο ένα σημαντικό κόμβο στον αστικό ιστό. Παράλληλα, όμως, ταξιδεύει ολοένα συχνότερα προωθώντας τις παραγωγές του στο εξωτερικό.

συντελεστές

Συντονισμός: Κάτια Αρφαρά, Υπεύθυνη Τομέα Θεάτρου & Χορού, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα:
Αγγλικά/Ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία