Συζήτηση με την Αγγελική Στελλάτου και τον Σταύρο Γασπαράτο / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με την Αγγελική Στελλάτου και τον Σταύρο Γασπαράτο

αγγελική στελλάτου - σταύρος γασπαράτος


23 Μαρτίου 2011
22:30
Κεντρική Σκηνή
Συζήτηση με τους δημιουργούς της παράστασης Επτά θανάσιμα αμαρτήματα, τη χορογράφο Αγγελική Στελλάτου και τον συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

Η Αγγελική Στελλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης με άριστα και συνέχισε τις σπουδές της στο στούντιο του Merce Cunningham (Νέα Υόρκη). Το 1986 ίδρυσε με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου την Ομάδα Εδάφους. Παράλληλα, συμμετείχε ως χορεύτρια στις ομάδες: Χοροθεατρική Ομάδα Νατάσσας Ζούκα, Sinequanon, amorphy.org, X-it κ.ά. Από το 1992 έχει αναλάβει την επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις δίπλα σε σκηνοθέτες όπως η Άννα Κοκκίνου, ο Τάσος Μπαντής, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο Θωμάς Μοσχόπουλος κ.ά., ενώ η ίδια σκηνοθέτησε και χορογράφησε τα έργα: Στο δρόμο μου ένας άγγελος της Μαρίας Ευσταθιάδη (2001), λίγο πριν( )λίγο μετά (2006), καν.ίβ.αλοι (2009). Εμφανίστηκε ως ηθοποιός στις παραστάσεις Περιμένοντας τον Γκοντό (2008), σε σκηνοθεσία του Τσεζαρίς Γκραουζίνις, και Κωλοδουλειά (2009), σε σκηνοθεσία του Άγγελου Μέντη. Έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στο σόλο Σκαλοπάτια (μέρος της παράστασης της Ομάδας Εδάφους Ανθρώπινη Δίψα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαϊωάννου) και με το βραβείο «Κούλα Πράτσικα», για τη χορογραφία της στην παράσταση Motor Town, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ο Σταύρος Γασπαράτος σπούδασε κλασική κιθάρα στο Ωδείο Μότσαρτ και τζαζ αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, παράλληλα με τις σπουδές του ως μηχανολόγος μηχανικός. Από το 1995 δουλεύει με την πολλαπλή ιδιότητα του ενορχηστρωτή, του μουσικού, του μουσικού παραγωγού και του μηχανικού ήχου, ενώ το 1998 ίδρυσε με τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη το μουσικό σχήμα «γύρω-γύρω». Την τελευταία δεκαετία συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις χορού, συνεργαζόμενος με διαφορετικούς δημιουργούς και θεατρικές ομάδες. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες (Ένας Λαμπερός Ήλιος του Βασίλη Λουλέ, Οξυγόνο των Ρέππα-Παπαθανασίου, Utopia του Γιώργου Καρυπίδη, σε συνεργασία με τον Νίκο Κυπουργό, Destroy all brains! του Δημήτρη Εμμανουηλίδη). Το 2008 κυκλοφόρησε το προσωπικό του άλμπουμ Rehearsals, μια συλλογή από μουσικές για θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Τον Ιούνιο του 2009 συνέθεσε τη μουσική για την εκδήλωση εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, ενώ στο τέλος της ίδιας χρονιάς του απονεμήθηκε ο Έπαινος Νέου Δημιουργού από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

συντελεστές

Συντονισμός: Γιώργος Μητρόπουλος, δημοσιογράφος