Συζήτηση με τους Μανταφούνη/ Mazliah/ Zarhy / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τους Μανταφούνη/ Mazliah/ Zarhy

Μανταφούνης/ Mazliah/ Zarhy


24 Μαρτίου 2011
22:30
Μικρή Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση Cover Up, με τους χορογράφους και χορευτές Γιάννη Μανταφούνη, Fabrice Mazliah και May Zarhy.

Ο Μανταφούνης, ο Μαζλιά και η Ζάρυ γνωρίστηκαν στην ομάδα του William Forsythe. Το 2007, οι δύο πρώτοι σχημάτισαν το ντουέτο P.A.D. και δημιούργησαν το ομαδικό έργο HUE. Από το 2009 συνεργάζονται με τη Ζάρυ και δημιούργησαν την παραγωγή ZERO, την οποία παρουσίασαν σε διεθνή φεστιβάλ.

Ο Γιάννης Μανταφούνης (γενν. 1971 Αθήνα) σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού. Προτού ακολουθήσει προσωπική σταδιοδρομία ως χορογράφος, θήτευσε στο Μπαλέτο της Όπερας του Γκέτεμποργκ, στο Nederland Dans Theater ΙΙ, ενώ το 2005 έγινε μέλος της ομάδας του Φόρσαϋθ, με την οποία εξακολουθεί να εμφανίζεται σε τακτική βάση. Εκτός από χορογράφος, είναι επίσης δάσκαλος του Budo, μιας αρχαίας πολεμικής τέχνης, την οποία σπουδάζει στην Ιαπωνία.

Ο Φαμπρίς Μαζλιά (γενν. 1972 Γενεύη) σπούδασε χορό στη Σχολή Χορού της Γενεύης, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα και στη Σχολή-Στούντιο Ρούντρα-Μπεζάρ στη Λωζάννη. Υπήρξε μέλος της χορευτικής ομάδας του Χάρη Μανταφούνη και του Nederland Dans Theater, προτού ενταχθεί στο Ballett Frankfurt το 1997 και στην ομάδα του Φόρσαϋθ το 2005. Από το 1998 έχει υπογράψει πολυάριθμες δημιουργίες και χορογραφικές δουλειές. Ο Μαζλιά παραδίδει εργαστήρια αυτοσχεδιασμού διεθνώς, για επαγγελματίες και μη χορευτές, καθώς και για φοιτητές καλών τεχνών.

Η Μάυ Ζάρυ (γενν. 1984 Τελ Αβίβ) δημιούργησε το πρώτο της κομμάτι για την Εθνική Μπιενάλε Χορογραφίας, Shades in Dance, το 2001 στο Τελ Αβίβ, σε σκηνοθεσία της Naomi Perlov. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Ολλανδία και φοίτησε στην Ακαδημία Χορού του Ρόττερνταμ. Το 2005 ήταν βοηθός του Ουίλλιαμ Φόρσαϋθ στη δημιουργία Three Atmospheric Studies (Τρεις ατμοσφαιρικές σπουδές). Η Μάυ ήταν μέλος του E.x.e.r.ce 07 στο Μονπελιέ της Γαλλίας, σε σκηνοθεσία των Mathilde Monnier και Xavier Le Roy. Ζει στο Τελ Αβίβ, όπου εργάζεται ως χορογράφος και καθηγήτρια χορού.

συντελεστές

Συντονισμός: Νίνα Αλκαλάη, θεωρητικός του χορού