Συζήτηση με τον Denis Podalydès / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τον Denis Podalydès

Denis Podalydès


23, 25 Μαΐου 201119:30
Κεντρική Σκηνή
Ελεύθερη είσοδος στις 23 Μαΐου.
Μετά την παράσταση στις 25 Μαΐου.
Ελληνικής καταγωγής, ο Ντενί Πονταλυντές γεννήθηκε το 1963 στις Βερσαλλίες. Μετά τις φιλολογικές και θεατρικές σπουδές του, εισήχθη στο Conservatoire national supérieur d’Art dramatique του Παρισιού. Από το 1997 στην Κομεντί Φρανσαίζ, έχει παίξει σε δεκάδες παραστάσεις της, συνεργαζόμενους με σημαντικούς σκηνοθέτες. Το 2006 σκηνοθέτησε το Συρανό ντε Μπερζεράκ του Εντμόν Ροστάν και το 2008 το Φαντάζιο του Αλφρέ ντε Μυσσέ. Τιμήθηκε με το βραβείο Μολιέρου για την ερμηνεία του Επιθεωρητή το 1999 και έγινε ο 505ος εταίρος της Κομεντί Φρανσαίζ τον Ιανουάριο του 2000. Εκτός Κομεντί Φρανσαίζ, έχει σκηνοθετήσει δύο έργα του Εμμανυέλ Μπουρντιέ: Tout mon possible (1998) και Je crois? (παγκόσμια πρεμιέρα στο Maison de la Culture της Μπουρζ το 2002). Επίσης, έχει γράψει και σκηνοθετήσει, σε συνεργασία με τον Μπουρντιέ και τον Φρεντερίκ Μπελιέ-Γκαρσιά, το Le Mental de l’équipe, που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Maison de la Culture της Αμιέν το 2006. Παράλληλα, έχει και μια πλούσια κινηματογραφική σταδιοδρομία.

συντελεστές

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στις 19:30, στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Παρουσιάζει η Kάτια Αρφαρά, υπεύθυνη των τομέων Θεάτρου και Χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ συμμετέχει η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα. Ακολουθεί προβολή της ταινίας Liberté-Oléron του Bruno Podalydès.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, μετά την παράσταση Η υπόθεση Τζέκυλλ, συζήτηση με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Συντονισμός: Δρ Δήμητρα Κονδυλάκη, δραματολόγος, μεταφράστρια.