Συζήτηση με τη Μαρία Κολιοπούλου / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τη Μαρία Κολιοπούλου

Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα / Μαρία Κολιοπούλου


16 Δεκεμβρίου 2011
22:00
Μικρή Σκηνή
Συζήτηση μετά την παράσταση [πράξη] 21 - mneme της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα με τη χορογράφο Μαρία Κολιοπούλου.

Η Μαρία Κολιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε με υποτροφία στο τριετές τμήμα ανώτατων σπουδών BA (Hons) του Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε με τα πτυχία Diploma in Dance Theatre και Bachelor of Arts with Honours. Παράλληλα, παρακολούθησε σπουδές στη σχολή Βακαλό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα.

Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Α.Σ.Κ.Τ, στην 1η Μεσογειακή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στα Χανιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (1η, 2η και 4η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού), στο Solo and Duo dance festival (Βουδαπέστη), στο φεστιβάλ Tanz_house
(Αυστρία), στο Duncan Centre (Πράγα), στο φεστιβάλ Abundance (Σουηδία), στη Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού (Λιουμπλιάνα) και στα θέατρα: Ανοιχτό, Εμπρός, Κνωσσός, Νέου Κόσμου, Πορεία, Φούρνος.

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Δανέζικο Ινστιτούτο στις Γέφυρες μεταξύ γυναικών καλλιτεχνών, με την πολιτιστική πρωτεύουσα Πάτρα 2006, με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, με το Εθνικό Θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και με τους σκηνοθέτες Β. Θεοδωρόπουλο, Θ. Γκόνη, Β. Μαυρογεωργίου, Θ. Μπαλωμένο, Ρ. Πατεράκη, C. Grauzinis.

Το 2008 βραβεύτηκε για τα δύο σόλο έργα Πράξη 1.3 και Πράξη 3 με το Jarmila Jeřábková award στο New Europe Festival στην Πράγα και το 2005 για το έργο Waltzing Apart στη Βουδαπέστη, ενώ την ίδια χρονιά διακρίθηκε για την ερμηνεία της στο videodance Three Times στο φεστιβάλ Il Choreografo Eletroniko στην Νάπολη.

Έχει γράψει το δοκίμιο «Ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στη διδασκαλία του χορού», στο συλλογικό βιβλίο Πολιτισμός και Τέχνη - Επτά δοκίμια για το χορό.

συντελεστές

Συντονισμός: Κάτια Σαβράμη, Χορολόγος, λέκτωρ Ιστορίας και Θεωρίας Χορού, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών