Συζήτηση με τη Ζωή Δημητρίου / ΣΤΕΓΗ
menu

Συζήτηση με τη Ζωή Δημητρίου

Ζωή Δημητρίου


25 Μαΐου 2012
22:30
Μικρή Σκηνή
Συζήτηση με τη χορογράφο Ζωή Δημητρίου, μετά την παράσταση του You May!.

Η χορογράφος και χορεύτρια Ζωή Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης συνέχισε τις σπουδές της με Υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη σχολή της Τρίσα Μπράουν στην Νέα Υόρκη. Το 2005 ολοκλήρωσε με διάκριση τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Κέντρο Σύγχρονου Χορού Λάμπαν στο Λονδίνο. Στην Ελλάδα χόρεψε με πολλές σύγχρονες ομάδες χορού και στο εξωτερικό συνεργάστηκε ως χορεύτρια με καλλιτέχνες όπως οι Υβόν Ράινερ, Κίρστυ Σίμσον, Φήλιξ Ρούκερτ και Σιόμπαν Ντέηβις, μεταξύ άλλων.

Δουλειές της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, στο θέατρο Μπόνι Μπερντ, στο Place, στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Θέατρο Πίκολο του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ Europe in Motion στο Βουκουρέστι κ.α.

Χορογράφος-ερευνήτρια με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα, η Δημητρίου έχει συμμετάσχει σε διεθνή καλλιτεχνικά και ερευνητικά προγράμματα και διδάσκει χορό και χορογραφία, μεταξύ άλλων, στα Laban, The Place, Independence Dance και Central School of Speech and Drama.

Ως ανεξάρτητη χορογράφος, παρουσίασε το 2007 τη δουλειά Limen για το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της Λυν Σέυμουρ.

Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Ρόμπιν Χάουαρντ για την παραγωγή της δουλειάς Goddesses in Exile και η τελευταία της δουλειά In The Process of… βραβεύτηκε με το 2009 Bonnie Bird Choreography Fund Award και επελέγη στην πρώτη δεκάδα καλύτερων έργων του Aerowaves.

Πρόσφατα τιμήθηκε με το 2010 CFC Award (Βραβείο Χορογραφίας για παιδιά), μια συμπαραγωγή μεταξύ του θεάτρου Sadlers Wells, της θεατρικής ομάδας Company of Angels και του London Contemporary Dance School για το έργο της Little creatures που παρουσιάστηκε στις 23 και 25 Φεβρουαρίου του 2011 στο Lilian Baylis και στο Place του Λονδίνου.

συντελεστές

Συντονισμός: Νίνα Αλκαλάη, θεωρητικός του χορού