Ορχήστρα των Χρωμάτων / ΣΤΕΓΗ
menu

Ορχήστρα των Χρωμάτων

Νέοι και πολύ νέοι σολίστ

8 Ιανουαρίου 2012
19:30
Κεντρική Σκηνή
Στη συναυλία αυτή παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 8 έως 18 χρονών, παίρνουν το ρόλο του σολίστ και παρουσιάζουν κοντσέρτα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου.
15 - 18 - 28 €
Μειωμ. 10 - 15 €
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων μετρά δύο δεκαετίες συνεχούς δημιουργικής δραστηριότητας, με συναυλίες που παρουσιάζουν χαρακτηριστικά και πρωτότυπα προγράμματα, ακόμη και έξω από το συμβατικό ρεπερτόριο. Η οργανωτική ευελιξία της ορχήστρας, το υψηλό επίπεδο των μουσικών της, η προσαρμογή του αριθμού των δοκιμών στις απαιτήσεις του κάθε προγράμματος, εγγυώνται ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» είναι μέγας χορηγός της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 2005. Με τη δημιουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, η σχέση αυτή εξελίχθηκε και η Ορχήστρα έγινε σταθερό σημείο αναφοράς του μουσικού προγράμματος της Στέγης κατά την περασμένη καλλιτεχνική περίοδο.

Τόσο η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όσο και η Ορχήστρα των Χρωμάτων έχουν βασικό στόχο να στηρίξουν και να προβάλουν τους νέους ανθρώπους της ελληνικής μουσικής ζωής. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία που αναλαμβάνουν, την οποία αποσκοπούν να καταστήσουν τακτικό θεσμό, της παρουσίασης νέων και πολύ νέων ταλέντων στον τομέα της ερμηνείας.

Στη συναυλία αυτή παιδιά και έφηβοι, ηλικίας από 8 έως 18 χρονών, παίρνουν το ρόλο του σολίστ και παρουσιάζουν κοντσέρτα του κλασικού και ρομαντικού ρεπερτορίου.

συντελεστές

Διεύθυνση ορχήστρας: Μίλτος Λογιάδης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ: Εισαγωγή από τους Γάμους του Φίγκαρο / 5’
Χωρίς σολίστ
Β.Α. Μότσαρτ: Κοντσέρτο για κλαρινέτο σα λε μείζονα, KV 622 (α’ μέρος / 10’)
Σολίστ: Ηλίας Σκορδίλης, κλαρινέτο
Β.Α. Μότσαρτ: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 23 σε λα μείζονα, KV 488 (α’ μέρος / 10’)
Σολίστ: Μαργαρίτα Κολάση, πιάνο
Φέλιξ Μέντελσσον: Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, op. 64 (α’ μέρος / 10’)
Σολίστ: Γιώργος Μπάνος, βιολί

Διάλειμμα

Ντομένικο Ντραγκονέττι: Κοντσέρτο για κοντραμπάσο / 16’
Σολίστ: Μιχάλης-Παύλος Σέμσης, κοντραμπάσο
Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι: Παραλλαγές σε ένα θέμα ροκοκό, op. 33 / 18’
Σολίστ: Τιμόθεος Στανισλάβ Πέτριν, βιολοντσέλο