ΕΣΩ: Μια ημερίδα αφιερωμένη στο interior design / ΣΤΕΓΗ
menu

ΕΣΩ: Μια ημερίδα αφιερωμένη στο interior design

Design υπό Στέγη

7 Φεβρουαρίου 2012
18:30
Μικρή Σκηνή
Το πρώτο ΕΣΩ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργική κοινότητα αυτών των σχεδιαστών, με στόχο να γνωρίσουμε από κοντά το έργο, τη δυναμική, τους προβληματισμούς και τις προοπτικές της.
30 € | Φοιτ. 20 €
www.designerstribe.com (σύνδεσμος Εισιτήρια) και στο 2109523617
Λόγω της παρουσίας του παντού τριγύρω μας, το design αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη επαφή του ατόμου με την αισθητική, την οποία και διαμορφώνει στο μεγαλύτερο βαθμό. Ποια είναι όμως η πραγματική συμβολή του τόσο σε επίπεδο κοινωνικό, οικονομικό όσο και πολιτιστικό; Και κυρίως, ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του; Αυτό και άλλα χρήσιμα ερωτήματα θέτει και προσπαθεί να απαντήσει η ενότητα "Το design υπό Στέγη" που φιλοξενείται στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το περιοδικό +design.

Με τον όρο interior design περιγράφουμε την ομάδα εκείνων των έργων που σχετίζονται με τη μετατροπή ενός εσωτερικού χώρου σε ένα αποτελεσματικό περιβάλλον για το φάσμα των ανθρώπινων δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται εκεί.

Οι σχεδιαστές και οι αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων καθορίζουν τη σχέση των ανθρώπων με το περιβάλλον του βάσει ψυχολογικών και φυσικών παραμέτρων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η διαδικασία αυτή αποδίδει οικονομικά, λειτουργικά, αισθητικά και κοινωνικά πλεονεκτήματα και με τον τρόπο αυτό παρέχει στρατηγική σκέψη, που σκοπός της είναι η πολύπλευρη απόδοση μιας επένδυσης.

Το πρώτο ΕΣΩ, μια ημερίδα αφιερωμένη στο interior design, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τη δημιουργική κοινότητα αυτών των σχεδιαστών, με στόχο να γνωρίσουμε από κοντά το έργο, τη δυναμική, τους προβληματισμούς και τις προοπτικές της. Να δούμε τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται και να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με τη θέση της μέσα στα πλαίσια της ελληνικής πραγματικότητας.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Αrchisearch.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα στο www.esw.gr.

H ημερίδα ΕΣΩ είναι μια ανθρακικά ουδέτερη εκδήλωση. Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που θα προκληθούν από το ΕΣΩ θα αντισταθμιστούν πλήρως και με την εφαρμογή του συστήματος «CO2 NEUTRAL SEAL».

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συμπαραγωγή

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής