Φαντασία, η απαγορευμένη ουσία που κυλάει στο αίμα μας / ΣΤΕΓΗ
menu

Φαντασία, η απαγορευμένη ουσία που κυλάει στο αίμα μας

Design υπό Στέγη

13 Μαρτίου 2012
18:30
5ος όροφος - Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
Υπάρχει ένας «απόλυτος» ορισμός για τη φαντασία; Κατά πόσο είναι έμφυτη και κατά πόσο επίκτητη; Πού μας χρησιμεύει και πώς μπορούμε να την αναπτύξουμε και να την αξιοποιήσουμε;
Είσοδος ελεύθερη
Για κάποιους η φαντασία είναι απλώς κάτι παράξενο. Για κάποιους άλλους είναι μια επινόηση, με την έννοια της μη-πραγματικότητας, της διάθεσης, της επιθυμίας και του οίστρου. Ακόμη, μπορεί να έχει την έννοια της φαντασίωσης, της φαντασμαγορίας ή της έμπνευσης.

Ορισμένοι λαοί έχουν δώσει το όνομα «φαντασία» σε ένα είδος λαϊκού χορού. Για άλλους πάλι, φαντασία σημαίνει παραίσθηση. Αποτελεί γι' αυτούς μια έμμονη ιδέα, μια πρόληψη. Ενώ κάποιοι άλλοι την ερμηνεύουν ως μια λόξα, μια ιδιοτροπία.

Όμως, υπάρχει ένας «απόλυτος» ορισμός για τη φαντασία; Και ακόμα περισσότερο, κατά πόσο είναι έμφυτη και κατά πόσο επίκτητη; Πού μας χρησιμεύει και πώς μπορούμε να την αναπτύξουμε και να την αξιοποιήσουμε;

Έχοντας σπουδάσει στο Μιλάνο και την Αθήνα, ο Χάρης Τσέβης προσφέρει μέσω του προσωπικού του στούντιο, με έδρα την ελληνική πρωτεύουσα, υπηρεσίες επικοινωνίας για πελάτες από όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους είναι εταιρείες όπως η Nike, η IKEA κι η Toyota, Μέσα όπως το TIME, το Fortune και το Wired και διαφημιστικές όπως η TBWA\Chiat\Day Los Angeles, η Leo Burnett Hong Kong ή η BBH Sao Paolo.

Ταυτόχρονα, διδάσκει οπτική επικοινωνία στο κολλέγιο ΑΚΤΟ και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα design, κυβερνοκουλτούρας και ιστορίας της πληροφορικής σε έντυπα όπως το RAM και το +design. Για την εργασία του, έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ έχουν γραφτεί γι’ αυτόν πολλά άρθρα τόσο στον ελληνικό, όσο και στον ξένο Τύπο.

διαβάστε περισσότερα

Η είσοδος είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση.

χορηγίες / συνεργασίες

Σε συμπαραγωγή

Με την υποστήριξη

Χορηγός φιλοξενίας

Επίσημος ιατρικός υποστηρικτής