Βιομηχανικός σχεδιασμός / ΣΤΕΓΗ
menu

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Design υπό Στέγη

09, 19 Δεκεμβρίου 201118:30
Μικρή Σκηνή
Ποια είναι η θέση ενός βιομηχανικού σχεδιαστή στην ελληνική πραγματικότητα; Και ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας;
30 € | Μειωμ. 20 €
Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο πλαίσιο του Design υπό Στέγη, φιλοξενεί την ημερίδα με θέμα Βιομηχανικός σχεδιασμός: Η θέση του στην Ελλάδα κι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει, κάτω από το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας.

Ο σχεδιασμός (προϊόντων) είναι μια δημιουργική διαδικασία που σκοπό της έχει να ορίσει τις διάφορες ποιότητες των προϊόντων ή συστημάτων προϊόντων. Ως τέτοιος είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες πολιτισμικής και οικονομικής ανταλλαγής μεταξύ ανθρώπων. Και όσο κι αν ακούγεται σε ορισμένους ανθρώπους «εξωτικός» στην πραγματικότητα είναι πολύ οικείος, αφού δημιουργεί το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και μας επηρεάζει ανελλιπώς.

Ποια είναι όμως η θέση ενός βιομηχανικού σχεδιαστή στην ελληνική πραγματικότητα; Και ακόμη περισσότερο, ποιες είναι οι προοπτικές που ανοίγονται μπροστά του, ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα της τρέχουσας συγκυρίας; Στις ερωτήσεις αυτές θα προσπαθήσουν να απαντήσουν από διάφορες οπτικές γωνίες τέσσερις εισηγητές, ο καθένας εκ των οποίων προέρχεται από διαφορετικό υπόβαθρο και στην προσωπική του διαδρομή έχει αποκτήσει διαφορετικές προσλαμβάνουσες.

Αγορά εισιτηρίων: ηλεκτρονικά στο www.designerstribe.com ή τηλεφωνικά στο 210.95.23.617.

συντελεστές

Εισηγητές της ημερίδας

Αλέξις Γεωργακόπουλος: Διευθυντής της ÉCAL της Λωζάννης (Ανώτατης Σχολής Τεχνών και Σχεδίου). Θα προσεγγίσει το θέμα της εκπαίδευσης από την πλευρά της διεθνούς πραγματικότητας, την οποία τόσο καλά γνωρίζει.


Γιάννης Γκίκας: Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εταιρείες του εξωτερικού. Η ομιλία του, ξεκινώντας σαφώς από την προσωπική του εμπειρία, θα επικεντρωθεί στις επιλογές ενός ανθρώπου που αποφασίζει να ασχοληθεί με το βιομηχανικό σχεδιασμό στα πλαίσια της ελληνικής πραγματικότητας.


Alexander Taylor: Διεθνούς φήμης, πολυβραβευμένος Βρετανός σχεδιαστής. Θα συζητήσει την τρέχουσα κατάσταση, τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διεθνές επίπεδο.

Χριστόφορος Μπρέλλης: Βασισμένος στην εμπειρία του, που απορρέει από την επαφή του με τον ακαδημαϊκό κόσμο (έχει διδάξει στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου) θα εστιάσει στις εκπαιδευτικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.