Προβολή της ταινίας "Design Report Greece" / ΣΤΕΓΗ
menu

Προβολή της ταινίας "Design Report Greece"

Design υπό Στέγη

17 Σεπτεμβρίου 2011
19:30
Μικρή Σκηνή
74 λεπτά
Το <em>Design Report Greece</em> είναι μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο.
Είσοδος ελεύθερη
Κοντεύουν σχεδόν δύο χρόνια από τη στιγμή που η ιδέα για ένα ντοκυμανταίρ σχετικό με τη σύγχρονη γραφιστική σκηνή της Ελλάδας ξεκίνησε να υλοποιείται. Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτοβουλίας έκανε την πρεμιέρα του τον Ιούλιο του 2011 στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας και τώρα ήλθε η στιγμή να προβληθεί και στα… πάτρια εδάφη.

Το Design Report Greece είναι μια ερευνητική εργασία που πραγματοποιήθηκε από τον Αναστάσιο Κουπαντσή και τον Αλέξανδρο Μιχαλακόπουλο στα πλαίσια του εργαστηρίου οπτικής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Ντύσσελντορφ. Οι δυο τους, πλαισιωμένοι από μια ενθουσιώδη υποστηρικτική ομάδα, εξέτασαν τη σύγχρονη εγχώρια γραφιστική σκηνή χωρίς να ξεφύγουν από το πρίσμα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας. Οι ίδιοι οι δημιουργοί του ντοκυμανταίρ σχολιάζουν ότι πραγματοποίησαν τις συνεντεύξεις τους με είκοσι περίπου εκπροσώπους του ελληνικού design «εν μέσω διαδηλώσεων και ενός μείγματος φόβου για το μέλλον και ελπίδας».

συντελεστές

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει διάλογος με τους δημιουργούς.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου. Προσκλήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@designreportgreece.de.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.