2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου / ΣΤΕΓΗ
menu

2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

12 - 13 Μαΐου 2012
Μικρή Σκηνή
Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους, που αφορούν τη ζωή και τις ανησυχίες τους, παρουσιάζονται σε ένα θεατρικό μαραθώνιο.
Ελεύθερη είσοδος
H ομάδα Grasshopper και οι συντελεστές της παράστασης για έφηβους Στην οθόνη φως του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη προσκάλεσαν θεατρικές ομάδες γυμνασίων και λυκείων, δήμων και ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων να πάρουν μέρος στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου. Πρωτότυπα ελληνικά έργα από εφήβους για εφήβους, που αφορούν τη ζωή και τις ανησυχίες τους, παρουσιάζονται σε ένα θεατρικό μαραθώνιο, με στόχο την καλλιτεχνική ανταλλαγή και το γόνιμο προβληματισμό.

Οι οργανωτές και καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του φεστιβάλ, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της κάθε ομάδας, συντόνισαν θεατρικά εργαστήρια και είχαν την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων που δημιουργήθηκαν.

Επτά ομάδες από όλη την Αθήνα, πέντε ώρες εφηβικό θέατρο, ογδόντα έφηβοι επί σκηνής. Επτά παραστάσεις, καθεμία διαφορετική και μοναδική, όλες όμως αποτέλεσμα της θέλησης, της έμπνευσης, του οράματος και της δύναμης που έχουν μέσα τους οι νέοι άνθρωποι, και προϊόντα ομαδικής δουλειάς και συλλογικότητας.

Τι είναι το εφηβικό θέατρο; Είναι μία ιστορία που αφορά τους εφήβους, τους ενήλικες ή όλη την κοινωνία; Ας ανοίξουμε τα αυτιά και τα μάτια μας στον κόσμο των παιδιών μας. Αυτά είναι τα δικά μας παιδιά και έχουν κάτι να μας πουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους συμμετέχοντες και τα έργα τους , δείτε το συνημμένο .pdf με το αναλυτικό πρόγραμμα, πατώντας εδώ.

συντελεστές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ *

14:00 Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας: Κλείσε τα μάτια
15:00 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού: Μια ψευτοπραγματική ιστορία…
16:00 Ομάδα Λεωφόρος: Κατέβα από το λεωφορείο της γραμμής
17:00 Γενικό Ενιαίο Λύκειο Παπάγου: Teen Wor(l)ds
18:00 Πολιτιστική Ομάδα Ηλιούπολης «Ταξιδευτές»: Μαζί μόνο
19:00 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης: Κατάληψη
20:00 Θεατρική Ομάδα Εφήβων Δήμου Κορωπίου: Ημέρα ενηλικίωσης

* ισχύει και για το Σάββατο 12 και για την Κυριακή 13 Μαΐου
Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινά μισή ώρα πριν από την κάθε παράσταση.

Οργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου, Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης Στην οθόνη φως, Αντώνη Αντωνόπουλο, Βαγγέλη Κρανιώτη, Θεανώ Μεταξά, Θανάση Μεγαλόπουλο και Νατάσσα Παπανδρέου
Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα
Δραματουργική συνεργασία: Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Κατερίνα Κωσταντινάκου, Παναγιώτα Κωσταντινάκου, Δημήτρης Καραντζάς
Φωτιστικός σχεδιασμός: Φίλιππος Κουτσαφτής
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10 Νοε 2011 - 13 Μαϊ 2012

19:00 5ος όροφος - Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου
12 € | Μειωμ. 10 €

ΘΕΑΤΡΟ

Σοφία Βγενοπούλου / Ομάδα Grasshopper "Στην οθόνη φως" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη