Όλες οι εκδηλώσεις του Απριλίου / ΣΤΕΓΗ
menu

Όλες οι εκδηλώσεις του Απριλίου

28 Μαρ 2011

ΜΟΥΣΙΚΗ: Το Borderline Festival επιδιώκει να θίξει καλλιτεχνικές καταστάσεις που πραγματεύονται ποικίλα όρια. Ο Family Battle Snake, o Jacaszek, η Ηildur Gudnadottir, ο BJ Nilsen, το ντουέτο The Skein (Andrea Parkins & Jessica Constable) και ο Alva Noto εμφανίζονται τις δύο τελευταίες μέρες του φεστιβάλ, 1 Απριλίου και 2 Απριλίου. Ο πολυοργανίστας Stephan Micus θα μας ταξιδέψει στα μουσικά τοπία της Ανατολής στις 3 Απριλίου. Στις 5 Απριλίου, η Καμεράτα με όργανα εποχής, με τον Γιώργο Πέτρου, αναβιώνει το  πνεύμα μιας ιστορικής συναυλίας που διοργάνωσε ο Μότσαρτ το 1783, φυσικά με έργα δικά του. Στις 10 Απριλίου δύο μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής τζαζ, οι Enrico Rava & Stefano Bollani, δίνουν ένα ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού. Μεταξύ 8 και 15 Απριλίου, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών παρουσιάζει στο Πορτραίτο Συνθέτη το έργο ενός μεγάλου Έλληνα που ζει στο εξωτερικό, του Γιώργου Απέργη. Συναυλίες (με το dissonArt ensemble στις 13 Απριλίου & το Klangforum Wien στις 15 Απριλίου), παραστάσεις πολλαπλών μέσων (Machinations από το IRCAM) και μια διάλεξη (11 Απριλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών) επιχειρούν να ρίξουν φως στο έργο του συνθέτη. Η Ιταλίδα μεσόφωνος Romina Basso και το ελληνικό σύνολο μπαρόκ μουσικής Latinitas Nostra παρουσιάζουν έργα θρησκευτικής μουσικής του Αντόνιο Βιβάλντι, τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου. Και δύο μέρες αργότερα, τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, η Ορχήστρα των Χρωμάτων παρουσιάζει έργα του Arvo Pärt και του Gabriel Fauré, στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα.

ΘΕΑΤΡΟ: Στις 26 Απριλίου έχει πρεμιέρα η Πόλη-κράτος του θιάσου Κανιγκούντα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, ένα έργο για την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου οι θεατές της Κεντρικής Σκηνής (που θα βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στη σκηνή) θα έχουν την ευκαιρία να δουν την πρωτοποριακή θεατρική διασκευή του Ολλανδού σκηνοθέτη Ivo Van Hove στην ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από ένα γάμο.

ΧΟΡΟΣ: Στις 1 & 2 Απριλίου, οι τελευταίες παραστάσεις των επτά θανάσιμων αμαρτημάτων από τη σπουδαία Ελληνίδα χορογράφο Αγγελική Στελλάτου και τον συνθέτη Σταύρο Γασπαράτο.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ: Στις 3-4 Απριλίου, η εικαστικός και περφόρμερ Κατερίνα Αντωνακάκη παρουσιάζει ένα θέαμα που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Το Περίπου 0,618, όπως τιτλοφορείται, είναι μια παράσταση με επιρροές από το χώρο της φιλοσοφίας, που απευθύνεται όμως σε θεατές όλων των ηλικιών και διερευνά την χρήση των χώρων στην καθημερινότητά μας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:  Η φετινή έκθεση εικαστικών της Στέγης, με τίτλο Πολυγλωσσία, που συνεχίζεται όλο τον Απρίλιο, αφενός αφορά καλλιτέχνες ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν γεννηθεί ή ζουν και δημιουργούν εκτός Ελλάδας, και αφετέρου έχει βασικό αίτημα να καλύψει όλα τα μέσα εικαστικής έκφρασης.

ΛΕΞΕΙΣ & ΣΚΕΨΕΙΣ: Στις 27 Απριλίου, «Η κίνηση των ανθρώπων και των εμπορευμάτων στα λιμάνια της Μεσογείου στην αρχαιότητα και σήμερα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω παραστάσεις και εκδηλώσεις, καθώς και για κρατήσεις εισιτηρίων, κάντε κλικ πάνω στους αντίστοιχους υπερσυνδέσμους.