Βιωματικό εργαστήριο μουσικού θεάτρου / ΣΤΕΓΗ
menu

Βιωματικό εργαστήριο μουσικού θεάτρου

για εφήβους

Από την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 *
18:00-20:00
Αίθουσα χορού
56€ και για τις οχτώ συναντήσεις
Στόχος του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της μουσικής ως εργαλείου άρθρωσης του θεατρικού χρόνου και η βιωματική ανακατασκευή των εκφραστικών μέσων του μουσικού θεάτρου από τα ίδια τα παιδιά, διαμέσου της συζήτησης και του παιχνιδιού.

Κάθε συνάντηση ξεκινά με γνωριμία και συζήτηση γύρω από μουσικοθεατρικές εμπειρίες και αναμνήσεις των παιδιών. Στόχος είναι να διατυπωθούν και να «εξορκιστούν» όλα τα στερεότυπα για την όπερα και το μουσικό θέατρο, τα οποία παραδοσιακά εμποδίζουν την απροκατάληπτη επαφή με το είδος.

Στη συνέχεια, μέσα από μουσικοθεατρικές ασκήσεις τα παιδιά εξερευνούν εκφραστικά πεδία, όπως είναι η μουσική απαγγελία και ο διάλογος, το σολιστικό και ομαδικό-χορωδιακό τραγούδι, η μουσική ως ατμόσφαιρα και σχόλιο, ο ρόλος της ορχήστρας και του λυρικού τραγουδιστή, κ.ά. Οποιαδήποτε ιστορική ή τεχνική συζήτηση, καθώς και η έκθεση σε έργα του ρεπερτορίου αποφεύγεται: τα πάντα γεννιούνται μέσα στο χώρο, από τα ίδια τα παιδιά υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-μουσικών. Η διαδικασία κλιμακώνεται με τη δημιουργία, από τα ίδια τα παιδιά, ενός σύντομου μουσικοθεατρικού έργου, η δημόσια εκτέλεση του οποίου ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεων.

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον μουσικό Χαράλαμπο Γωγιό και τον ηθοποιό Δημήτρη Δημόπουλο.

διαβάστε περισσότερα


* Τις Τετάρτες 17, 24 & 31 Οκτωβρίου, 7, 14, 21 & 28 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου 2012

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-16 ετών

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα