Η κίνηση ως πρωταρχική έκφραση ζωής / ΣΤΕΓΗ
menu

Η κίνηση ως πρωταρχική έκφραση ζωής

Ένα εργαστήριο κίνησης για εφήβους

Τα Σάββατα 20 & 27 Οκτωβρίου 2012
11:00-14:00
Αίθουσα χορού
Μόνη προϋπόθεση: όρεξη για κίνηση!
18€ και για τις δύο συναντήσεις (υποχρεωτική συμμετοχή)
Στο πλαίσιο της παράστασης χορού Kireru των RootlessRoot στη Στέγη, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο κίνησης για εφήβους, με στόχο την καλλιέργεια και την ενεργοποίηση του σώματος στην καθημερινότητα. Για τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek που ίδρυσαν την ομάδα το 2006, η κίνηση και ο χορός είναι μια γλώσσα σωματικής έκφρασης. Μάλιστα, έχουν την πεποίθηση ότι ο καιρός των ηρώων δεν έχει περάσει και ότι το σώμα μπορεί ακόμα να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα οράματά μας.

Σε αυτό το εργαστήριο των δύο συναντήσεων, αρχικά η ομάδα θα μιλήσει με τους εφήβους για τον τρόπο που αυτή προσεγγίζει την κίνηση και πώς και γιατί αποτέλεσε σημαντικό μέρος της νέας της παράστασης. Θα τους προκαλέσει να συμμετάσχουν ενεργά ώστε να εξερευνήσουν μέρος του κινησιολογικού υλικού της παράστασης και στη συνέχεια με τις πληροφορίες και τις οδηγίες που θα τους δοθούν, να μπορέσουν να ανακαλύψουν το δικό τους τρόπο έκφρασης. Ο ρόλος των RootlessRoot δεν θα είναι να επιβάλουν κινησιολογικές επιλογές, αλλά να υποστηρίξουν το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης του κάθε εφήβου, βάσει των επιλογών του, μέσα από παραδείγματα και διαδικασίες σκέψης και κίνησης.

Σε αυτό το εργαστήριο θα διερευνηθούν θέματα όπως πώς κινούμαι μαζί με τον άλλον, τι συμπεριφορές και συνήθειες έχω μέσα από την αλληλεπίδραση με τον άλλον, πώς κινητοποιώ το σώμα μου μέσα στην καθημερινότητα ώστε να είναι δυνατό και προσαρμοστικό, κλπ. Έτσι, ο κάθε έφηβος θα μπορέσει να εκφράσει με πράξεις και με λόγο τη γνώμη του για την κινησιολογική συμπεριφορά που επιλέγει να ακολουθήσει και θα κινηθεί με τρόπο δυναμικό και ασφαλή.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους και των δύο φύλων και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση γύρω από το χορό. Προϋποθέτει μόνο όρεξη για κίνηση!

συντελεστές

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα χορού RootlessRoot.

διαβάστε περισσότερα

Απευθύνεται σε:
Εφήβους 13-17 ετών

Προϋποθέσεις:
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους και των δύο φύλων και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση γύρω από το χορό. Προϋποθέτει μόνο όρεξη για κίνηση!

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα