Βήμα-βήμα στη σκηνή / ΣΤΕΓΗ
menu

Βήμα-βήμα στη σκηνή

Από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 *
11:00-12:30
Κεντρική Σκηνή
3€ ανά μαθητή
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των μαθητών με τελευταίας τεχνολογίας στοιχεία τα οποία συμμετέχουν σε μια ζωντανή εκδήλωση, κυρίως στους τομείς του θεάτρου και της μουσικής.

Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα στάδια ή τις φάσεις προετοιμασίας μιας παράστασης, να «αγγίξουν» κομμάτια του τεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για να φτάσουν στα μάτια και στα αυτιά των θεατών ο ήχος, η εικόνα...

Πώς λειτουργεί μια κονσόλα, πού τοποθετούνται τα ηχεία, σε ποια σημεία μπαίνουν τα μικρόφωνα; Η σκηνή έχει μηχανισμούς, τα πατώματα αλλάζουν ανάλογα με τις απαιτήσεις μιας παράστασης, τα φώτα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και γι' αυτό χρειάζονται καλό προγραμματισμό, κατάλληλο κρέμασμα και σταμπιλάρισμα, dimmers για να αυξομειώνεται η έντασή τους. Στο πρόγραμμα αυτό θα γίνει συζήτηση για τα διάφορα επαγγέλματα που εμπλέκονται σε όλα αυτά και τις τεχνικές παραμέτρους της κάθε ειδικότητας.

Τι αρμοδιότητες έχει ο μηχανικός της σκηνής, που οφείλει να συνεργάζεται με ευλάβεια με τον flyman και με τον ηχολήπτη και με τον τεχνικό φωτισμού και με τον τεχνικό media και με τον διευθυντή σκηνής; Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος του καθενός από αυτούς και πώς όλοι αυτοί συντονίζονται και συνεργάζονται κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, είτε είναι μουσική είτε θεατρική είτε χορευτική, ώστε να έχουν ένα όσο το δυνατόν αρτιότερο αποτέλεσμα; Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν αφενός τεχνικούς όρους διεθνούς ορολογίας και αφετέρου τα βήματα που οδηγούν στο αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε όλοι εμείς ως θεατές ή ακροατές.

συντελεστές

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από τον υπεύθυνο τεχνικών υπηρεσιών θεάτρου της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, Λευτέρη Καραμπίλα.

διαβάστε περισσότερα

* Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Οκτωβρίου, Δευτέρα 12, Δευτέρα 19 & Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012, Δευτέρα 14, Τρίτη 15 & Τρίτη 29 Ιανουαρίου, Δευτέρα 11, Τρίτη 12, Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Φεβρουαρίου, Τετάρτη 6 & Δευτέρα 11 Μαρτίου, Δευτέρα 1, Τρίτη 2, Δευτέρα 8, Δευτέρα 15, Τρίτη 16, Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Απριλίου και Δευτέρα 20 & Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Απευθύνεται σε:
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Το πρόγραμμα προσαρμόζεται και στις ανάγκες φοιτητών τεχνικών σχολών όπως ΤΕΙ, ΙΕΚ, κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Σε αυτή την περίπτωση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να διεξαχθεί και σε δύο συναντήσεις για μεγαλύτερη εμβάθυνση.

Κρατήσεις:
Tηλ: 213 017 8034
Email: education@sgt.gr
Yπεύθυνη: Μυρτώ Λάβδα